Notícia

Augment de la temperatura de 4 C° per a final de segle

Així ho preveu un informe de l'ONU sobre el canvi climàtic

neu_sahariana,arcalis,240221-IST
Un informe de l'ONU preveu un augment de la temperatura de 4 C° Autor/a: Diaridelaneu
Un informe de l'ONU considera el canvi climàtic un "fet inequívoc" que ja ha causat "danys irreversibles". L'anàlisi augura un augment de la temperatura global, l'augment del nivell del mar i més desastres naturals.


ddln-banner1200x1200-1

Un informe publicat per l'IPCC, el comitè de científics experts vinculat a l'ONU, assegura que el canvi climàtic és un "fet inequívoc" provocat per la humanitat que ja ha causat "danys irreversibles per als pròxims segles o mil·lenni". L'anàlisi preveu un augment generalitzat de la temperatura al planeta, fins a 4,4 C° a final de segle, així com del nivell del mar, i més desastres naturals i fenòmens meteorològics.

"L'escalfament global afecta totes les regions del planeta i molts dels canvis esdevenen irreversibles. Hem d'actuar decisivament per evitar una catàstrofe", ha afirmat el secretari general de l'ONU, António Guterres. L'IPCC avisa que el canvi climàtic és "generalitzat, ràpid i s'intensifica".

L'informe se centra principalment a observar els efectes físics que ha tingut l'escalfament, així com els possibles escenaris futurs del planeta segons els gasos d'efecte hivernacle que produeixi la humanitat en les dècades vinents.

El contrapunt: I malgrat el canvi climàtic, més neu al Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny