Notícia

Boí Taüll a l'estiu: trekking, bicicleta i romànic

La Vall de Boí i la seva estació de muntanya reuneixen tots els requisits per gaudir d'unes vacances en família

boi Taull,estiu,bicicleta,BTT,panoramica,peu de pistes,pixion
Una família gaudint dels circuits de Boí Taüll Autor/a: Boí Taüll
La Vall de Boí i la seva estació de muntanya, Boí Taüll, s'han posicionat en relativament pocs anys com un dels destins "top" per a les vacances familiars al Pirineu. Si a l'hivern és una estació de mida "humana" per als esports de neu, a l'estiu l'estació i tota la vall esdevenen el destí ideal per gaudir d'unes vacances en un entorn de natura, patrimoni històric i turisme actiu. Per aquests i altres motius l'estació de Boí Taull està certificada per l'Agència Catalana de Turisme amb el segell de Natura i Muntanya en família.


boi-taull-estiu-nena-bicicleta-btt-pixion
Al Pla de Vaques, un circuit de bicicletes especialment pensat per als nens (Foto: Boí Taüll).

La Vall de Boí i la seva estació de muntanya, Boí Taüll, s'han posicionat en relativament pocs anys com un dels paradisos de les vacances familiars a muntanya. Si a l'hivern és una estació que s'identifica a la perfecció amb el concepte d'estació de mida familiar, ideal per a la pràctica dels esports de neu, a l'estiu l'estació i tota la vall esdevenen el punt de partida ideal per a viure i experimentar unes vacances en família. De fet, Boí Taüll està certificada per l'Agència Catalana de Turisme amb el segell de Natura i Muntanya en família.

Enguany l'estació de muntanya ha programat algunes activitats que es poden iniciar al peu de pistes dels remuntadors, al Pla de Vaques, entre les quals en destaquen un servei de lloguer de bicicletes elèctriques i BTT per a adults i infants. Des de la base de l'estació s'inicien diversos recorreguts per fer en bicicleta elèctrica. Són recorreguts fàcils i marcats dins el domini de l'estació, des dels quals es poden gaudir de panoràmiques sobre l'entorn. A més, hi ha un circuit especialment pensat per als nens per en BTT o bicicleta elèctrica.

I bicicleta de muntanya a banda, al mateix Pla de Vaques hi ha un punt d'atenció i turisme que facilita informació sobre les rutes de senderisme i els itineraris i les activitats que es poden fer a la Vall de Boí. També hi ha un servei de restauració.

boi-estany-de-llebreta-pn-aiguestortes-oscar-rodbagL'estany de la Llebreta, a la Vall de Boí (Foto: Òscar Rodbag).

La Vall de Boí, porta d'entrada al Parc Nacional

Un dels grans atractius de l'Alta Ribagorça, i en concret la Vall de Boí, és que a l'estiu esdevé una de les portes del Parc Natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi ha la possibilitat de fer excursions, guiades o no, dins el Parc Nacional, algunes de les quals permeten l'entrada i la sortida en diferents punts i retornar a la base per mitjà d'un servei de transport. 

Per als qui són aficionats o amants de l'astronomia, també hi ha l'opció de fer una excursió guiada pel Parc Nacional en horari nocturn i així gaudir de l'experiència d'observar un cel de nit ple d'estrelles gràcies al fet que, recordem-ho, és un cel amb segell Destinació Turística i Reserva Starlight (UNESCO).

Però la Vall de Boí no només ofereix la possibilitat de posar en pràctica activitats esportives com el senderisme, amb més de 100 quilòmetres de senders, el trekking entorn uns cims que superen els 3.000 metres, o la bicicleta de muntanya com hem explicat unes línies més amunt, sinó que també hi ha la possibilitat de practicar diversos esports d'aventura al riu Noguera Ribagorçana o gaudir d'activitats lúdiques i saludables com el termalisme. I tot això en un entorn que reuneix un patrimoni arquitectònic, històric i exclusiu pel fet que les seves esglésies romàniques van ser declarades Patrimoni de la Humanitat l'any 2000.

Boí Taüll ens ofereix, doncs, la possibilitat de gaudir d'unes vacances familiars a combinar entre l'activitat física i el relaxament, d'una banda, i entre el passat històric d'un romànic Patrimoni de la Humanitat i un present marcat per la necessitat d'apropar-nos a la natura d'una forma tranquil·la i amb un marcat caràcter familiar. Us hi animeu?

Més informació a: boitaull.cat i vallboi.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny