Notícia

Candanchú: l'aportació aragonesa a Pirineus-Barcelona 2030?

El seu estadi de biatló és l'únic homologat a a l'Estat Espanyol per a la pràctica d'aquesta disciplina

stadium,biathlon,candanchu
Candanchú i el seu Estadi de biatló homologat es perfila com la possible aportació aragonesa a Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Arxiu RFEDI
L'octubre 2020 s'inaugurava a l'estació d'esquí de Candanchú l'Stadium Spainsnow de Biatló. Aquestes instal·lacions són, ara com ara, les úniques homologades a l'Estat Espanyol per a la pràctica d'aquesta disciplina. I aquest estadi podria ser, seguint les indicacions del COI d'una candidatura sostenible i econòmicament viable que ha d'evitar la construcció de noves instal·lacions, una de les aportacions que faria el Pirineu aragonés a  Pirineus-Barcelona 2030.


banner728x90diari

L'octubre 2020 s'inaugurava a l'estació d'esquí de Candanchú l'Stadium Spainsnow de Biatló. Les instal·lacions són, ara com ara, les úniques homologades a l'Estat Espanyol per a la pràctica d'aquesta disciplina. Aquest estadi forma part del Projecte de Desenvolupament de Biatló de la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI) i el Consell Superior d'Esports (CSD), en el qual hi participa la Federació Aragonesa d'Esports d'Hivern. Després de la seva remodelació, l'estadi ja ha entrat en els calendaris de competicions d'aquesta disciplina olímpica que barreja l'esquí de fons i el tir. I tot apunta al fet que podria ser una de les aportacions que arribaran des del Pirineu aragonès a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030.

Així, en cas de confirmar-se que aquest estadi entri a la candidatura, quedaria descartat el Pla de les Forques, a la Baixa Cerdanya, opció que s'havia postulat per a la possible precandidatura Barcelona-Pirineus 2026, i l'opció de Font Romeu, a l'Alta Cerdanya, on hi ha l'estadi de competició de biatló que precisament porta per nom el del medallista olímpic nord-català Martin Fourcade.

Però no hi ha res oficial encara, i de fet, el nom de Candanchú no ha estat citat per cap responsable de les institucions que impulsen la candidatura. Un primer dossier tècnic de 170 pàgines va quedar enllestit ja el 2019, però dels continguts d'aquest no se'n sap pràcticament res. Només hi ha la certesa que es va entregar al COI i que en va fer una recepció molt positiva.

Això sí, fa uns dies va ser Bernat Lavaquiol, portaveu d'una plataforma precisament contrària a l'organització dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineu, i que porta per nom Stop Jocs Olímpics, qui va fer públic per primera vegada en una entrevista al digital Vialaweb que el projecte de candidatura pivotaria entre La Molina-Masella, Baqueira Beret i l'estació aragonesa de Candanchú.

Serà a partir de setembre o d'octubre quan el COE torni a reunir les delegacions catalana i aragonesa quan es podrien començar a saber més concrecions de la candidatura, tot i que fa uns dies el Govern català va donar a entendre que caldrà crear una nova taula tècnica. També es dona per fet que les proves de bobsleigh, skeleton i els salts d'esquí amb trampolí es faran als Alps. Sembla, doncs, que queda gairebé descartada l'oció de Sarajevo, amb la qual s'havia especulat el maig de 2019.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny