Notícia

José Antonio Donaire: ''Els Jocs han perdut la seva aura de factor de prestigi''

El professor de turisme a la Universitat de Girona va ser preguntat sobre la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

jose antonio donaire-foto quim puig el punt
José Antonio Donaire, professor de turisme a la Universitat de Girona Autor/a: Quim Puig - El Punt Avui
En una entrevista publicada al diari El Punt Avui, José Antonio Donaire, professor de turisme a la Universitat de Girona, creu que els Jocs han perdut la seva aura de factor de progrés econòmic i de prestigi de marca. Com a esdeveniment, unes olimpiades van ser una bona estratègia fa trenta anys. Però ara ja no i raona el perquè.


la-molina-fis-torrent-negre
Estadi FIS Solei de La Molina (Foto: DDLN).

Marc Salgas, del diari El Punt Avui, entrevistava ahir dissabte a José Antonio Donaire, un dels màxims experts en turisme del nostre país. Preguntat sobre l'oportunitat que se suposa que serà la candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 per al Pirineu i el país, Donaire creu que uns Jocs d'Hivern eren "una bona proposta fa trenta anys" però que en l'actualitat unes olimpíades ja "han perdut la seva aura de factor de progrés econòmic i de prestigi de marca" i que, a cada edició, aquestes perden força quan es fa el balanç final. Considera que això és així "tant en termes econòmics" com "de recuperació d'inversions".

banner

Per l'expert en turisme "els grans esdeveniments com a factors de posicionament són una estratègia dels anys noranta" i aposta per inventar altres estratègies. També considera que el canvi climàtic va contra la candidatura i que, fins i tot a mitjà termini, l'aposta pel turisme de neu que es faci ara ja no es podrà "rendibilitzar" en quaranta anys.

Entre altres qüestions vinculades al turisme d'esports d'hivern i al Pirineu, assegura que aquest "és un espai excepcional, però no de neu" i matisa que si bé "tenim instal·lacions extraordinàries", aquestes en el context mundial són "modestes". Per contra, però, la serralada pirinenca "és excepcional perquè podem trobar, en un mateix espai, un element patrimonial de primer ordre juntament amb un espai natural de primer ordre: una ermita patrimoni de la humanitat al costat d'un parc nacional". Això és el que pot situar el Pirineu en el mapa turístic europeu i internacional si es combina amb el "senderisme, la descoberta del paisatge, la descoberta d'un mateix", conclou.

Poden llegir l'entrevista sincera en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny