Notícia

Guia fàcil per sortir amb civisme a la muntanya

La FEEC edita una breu guia de comportament i conducta a la muntanya

guia,comprortament
La FEEC edita una breu guia de comportament i conducta a la muntanya Autor/a: FEEC
Divendres la FEEC va editar una breu guia de comportament i conducta a la muntanya. Més enllà de la guia, la Federació aposta per les regulacions quirúrgiques en llocs determinats, dies determinats i hores determinades per poder evitar i regular les massificacions que, sobretot a partir de l'estiu de 2020, hem vist en alguns paratges naturals.


sender-gos-moixero-nikon_z50-27052021La FEEC també aposta per portar el gos lligat quan es fan sortides a la muntanya (Foto: arxiu DDLN).

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya davant l’augment d’inicivisme en els espais naturals que s'han vist en els darrers mesos, ha editat una breu guia de comportament i conducta a la muntanya.

En el seu web la FEEC explica que des dels seus orígens l'entitat manté el compromís amb la conservació del medi ambient i de l’entorn. I més enllà de la guia, la Federació aposta per les regulacions quirúrgiques en llocs determinats, dies determinats i hores determinades per poder evitar i regular les massificacions que, sobretot a partir de l'estiu de 2020, hem vist en alguns paratges. Critiquen obertament les prohibicions i les regulacions estrictes que no segueixen criteris, només, de preservació del medi. Demanen que es treballi de forma conjunta amb els diferents agents implicats, com ara els Parcs Naturals. I recorden que es tingui en compte el col·lectiu de més de 40.000 federats i de pràcticament 80.000 socis i sòcies d’entitats excursionistes que, des de fa molts anys, ja treballen per la conservació de l’entorn des de fa anys.

banyistes-platja-llac-alta-muntanya-parc_natural_alt_pirineuLa FEEC recomana evitar el bany als llacs d'alta muntanya (Foto: arxiu PN Alt Pirineu).

A la muntanya sigues cívic

Des de l'Àrea de Natura de la FEEC s'informa que es manté el seu compromís constant i treballa de forma transversal amb les diferents àrees de la FEEC amb accions com la representació als Parcs Natural de Catalunya, convenis amb agents rurals pel seguiment d’espècies, la difusió de bones pràctiques als espais naturals i la promoció de l’estima de la natura, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny