Notícia

El PSC referma la seva aposta pels Jocs d'Hivern

CANDIDATURA PIRINEUS BARCELONA 2030,ALABAUS,LA MOLINA
El PSC referma la seva aposta pels Jocs d'Hivern Autor/a: Diaridelaneu.cat
El PSC proposa en el seu "pla de Govern" reformar el finançament i buscar una "sortida federal" a la situació política. Els socialistes volen impulsar en els propers anys 29 iniciatives legislatives des del Parlament.


banner728x90diari

"Presentar una proposta per al nou sistema de finançament autonòmic cercant aliances amb altres comunitats autònomes per tal d’assolir un sistema més just". Aquest és un dels principals objectius que el PSC ha inclòs en el seu "pla de Govern" 2021-2023. Quan el Govern encara no ha presentat el seu pla per a la legislatura, el principal partit de l'oposició ha fet públic un document de 58 pàgines amb les prioritats del partit per als pròxims anys. Un altre dels punts destacats és explorar la possibilitat d'un acord per a una "sortida federal" de la situació política i fer seguiment de la taula de diàleg entre governs. També es marquen com a objectiu impulsar 29 iniciatives legislatives des del Parlament.

Els socialistes també volem impulsar una taula de diàleg entre partits a Catalunya i reactivar els marcs bilaterals entre Estat-Generalitat inclosos a l'Estatut.

El PSC és marca com a objectiu posar en marxa diverses iniciatives des del Parlament com una proposició de llei de barris, una proposició de llei de transició energètica justa, una proposició de llei de Memòria Democràtica de Catalunya i intentar consensuar una llei electoral de Catalunya, assignatura pendent des de fa molts anys.

Entre les prioritats dels socialistes catalans també hi ha la creació de 38.000 noves places públiques de Formació Professional, la creació d'un sistema públic d'atenció 112, un "bonus cultural" per garantir l'accés a la cultura, impulsar un Pacte Nacional per l'Habitatge, "recuperar la missió de servei públic" dels mitjans de la CCMA, i exigir el pagament dels deutes pendents amb els governs locals.

L'aposta pels Jocs d'Hivern

El document inclou dues qüestions d'actualitat de les darreres setmanes. Referma l'aposta del PSC per a l'ampliació del Prat i per als Jocs Olímpics d'Hivern 2030.

En roda de premsa des del Monestir de les Avellanes, a Os de Balaguer (Noguera), la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha explicat que de cara als propers dos anys el partit plantejarà 24 àmbits d'actuació amb 112 objectius que contemplen un total de 202 mesures, a més a més d'intentar buscar la majoria parlamentària per tirar endavant 29 iniciatives legislatives referents en l'àmbit local, econòmic i territorial.

Romero ha explicat que una d'aquestes principals mesures és treballar en una proposta de finançament autonòmic conjuntament amb altres comunitats amb que Catalunya té "reptes compartits", com ara les Illes Balears i el País Valencià. "Ja que el Govern no ho fa ni sembla que tingui voluntat de negociar amb el govern espanyol un nou sistema de finançament, nosaltres sí ens posarem a treballar", ha afirmat Romero, que també ha afegit que la darrera proposta de finançament autonòmic del 2009 al 2014 va servir perquè Catalunya i la resta de comunitats autònomes "rebessin més recursos".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny