Notícia

La CUP veu els jocs olímpics com una operació d'Estat amb inversions promogudes des de Madrid

Reguant diu que amb "accions com els Jocs Olímpics d'hivern" el Govern s'acomoda en la "sociovergència"

Pirineus_Barcelona_2030,Estadi FIS La Molina
La CUP veu els jocs olímpics com una operació d'Estat amb inversions promogudes des de Madrid Autor/a: Diaridelaneu.cat
La CUP urgeix la compareixença d'Aragonès i Puigneró sobre el Prat i reclama que es desfaci l'acord per ampliar-lo. Els cupaires alerten que la deriva de Govern s'acomoda en la "sociovergència" i s'allunya de l'acord d'investidura.


banner

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant creu que és "urgent" que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, compareguin al Parlament per explicar "a quin acord han arribat amb l'Estat per l'ampliació del Prat i si afecta la Ricarda". Durant la V Escola d'Estiu dels cupaires que es fa aquest cap de setmana a Granollers, Reguant ha dit que "amb accions com l'aeroport, el Circuit de Catalunya o els Jocs Olímpics d'hivern" el Govern s'acomoda en la "sociovergència" i s'allunya de l'acord d'investidura i de la possibilitat de tenir el seu suport per aprovar els pressupostos. "Amb aquestes polítiques ens hi trobaran de cara", ha advertit recordant la manifestació del 19 de setembre contrària a la reforma.

Amb la compareixença d'Aragonès i Puigneró, la CUP vol saber "si el que volen és transformar estructuralment aquest país perquè en futures crisis siguem capaços de resistir-les o si el que volen és continuar en les dinàmiques dels governs de Jordi Pujol i Felipe González". "Les declaracions del Govern" sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat "no han estat gens clares", han criticat tot fent una crida a "tot el país" a manifestar-se el pròxim 19 de setembre contra aquest projecte. I és que, segons els cupaires, ara és l'hora "de desfer l'ampliació de l'aeroport" perquè les darreres accions del Govern "dibuixen un model de país contrari al marc i a la voluntat expressada en l'acord d'investidura". "Només hi ha una sortida per l'esquerra" per fer front a la crisi provocada per la pandèmia, han reblat.

La candidatura olímpica,  una operació d'Estat

En el mateix sentit s'ha expressat el diputat de la CUP al Parlament Dani Cornellà, que presideix la Comissió d'Acció Climàtica, que ha titllat el projecte "d'atemptat climàtic" que "cal aturar per garantir el futur del nostre país". El cupaire ha anunciat que la manifestació del 19 de setembre serà l'inici d'una "gran mobilització" que sostindran fins que els governs català i espanyol decideixin "tirar-lo enrere".

Cornellà ha alertat al conjunt de l'independentisme que l'ampliació de l'aeroport i els jocs olímpics "són part d'una operació d'Estat que vol situar-nos en una lògica autonomista a cop d'inversions promogudes des de Madrid". "Si es pensen que el conflicte entre l'Estat i Catalunya el resoldran abocant uns quants milions amb projectes que atempten contra el clima i que aprofundeixen un model econòmic precari estan del tot equivocats", ha conclòs.

Les declaracions de Reguant i Cornellà s’han fet durant la V Escola d’Estiu de la CUP que aquest cap de setmana es fa al Centre Cultural Roca Umbert de Granollers. S’hi ha inscrit més de 700 persones que podran fer una trentena de formacions participar en debats polítics i escoltar una vuitantena de ponents.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny