Notícia

Paluzie creu que Junts i ERC han 'competit' per mostrar pragmatisme amb els Jocs d'Hivern

Ho ha dit en una entrevista a SER Catalunya

Elisenda Paluzie
Paluzie creu que Junts i ERC han 'competit' per mostrar pragmatisme amb els Jocs d'Hivern Autor/a: ACN
Paluzie lamenta que la "competència" entre ERC i Junts suposa un "fre" a la independència o que han 'competit' per mostrar qui era el més pragmàtic amb els Jocs d'Hivern. La presidenta de l'ANC afirma que els republicans "no defensen ara el que defensaven el 2014 o 2015".


banner

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, creu que "la competició" entre actors polítics independentistes és un "fre" per a la independència. En una entrevista a SER Catalunya, ha advertit que si els partits "no donen resposta al desig o voluntat" de l'independentisme, "tard o d'hora en el temps apareixeran nous partits polítics". Paluzie ha demanat a ERC i Junts que la gestió que facin al capdavant del Govern vagi "acompanyada de pensar que tot allò que fan no perjudiqui al procés de ruptura independentista". I ha dit que els republicans "no defensen ara el que defensaven el 2014, 2015 i 2016". 

candidatura-pirineus-barcelona-2030-alabaus-la-molina


Pragmatisme amb els Jocs d'Hivern

"Hi ha hagut moments que semblava que la competència entre Junts i ERC era per veure qui era el més pragmàtic, amb els Jocs Olímpics d'Hivern o l'ampliació de l'aeroport del Prat", ha expressat Paluzie, que creu que "estar pemanentment en termes de gestionar l'autonomia és un problema" que cal "analitzar". I ha apuntat que en alguns moments determinats "s'ha aconseguit superar" i això ha permès, per exemple, que es pogués celebrar el referèndum de l'1-O "des de les institucions i amb mobilització popular".

A banda del "partidisme", Paluzie creu que l'independentisme també ha pecat de tenir "massa esperança amb els valors democràtics de la Unió Europea" i per la "poca consciència de la duresa de l'Estat espanyol".

Amb tot, ha dit que l'Assemblea que presideix no es pot encarregar de "redissenyar" el tauler polític. I ha defensat que l'ANC "no s'ha mogut" i que segueix defensant el mateix que defensava fa anys. "Sí que és cert que el que defensa avui ERC no és el que defensava el 2014, 2015 o 2016", ha etzibat. I per això sospita que es visualitzen les discrepàncies entre els fulls de ruta de l'ANC i els dels republicans. "Potser n'hi ha menys amb CUP i Junts", ha continuat, i ha assegurat que l'entitat també critica les actuacions dels altres partits, com quan els de Carles Puigdmeont van pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona. 

En l'aniversari del ple del 6 i 7 de setembre, la líder de l'ANC ha negat que fossin un error. Ha dit que van ser "un dels actes més importants de sobirania" que s'han fet al Parlament. 

Sobre la Diada, Paluzie ha dit que ja "compta" que els titulars seran sobre la "desmotivació" de l'independentisme si la manifestació no és multitudinària. Però ha demanat "mirar a l'entorn immediat per veure quantes mobilitzacions massives es fan en temps de pandèmia". La dirigent de l'Assemblea ha celebrat que es tornarà a sortir als carrers i que servirà de termòmetre per veure quins són els sentiments de la ciutadania amb el moment polític actual.

"Al Consell de Seguretat de l'ONU no pots tenir el vot en contra de Rússia"

Sobre la polèmica amb Rússia, Paluzie ha defensat que la posició independentista s'ha de defensar davant tot tipus d'actors, tot i que creu que l'independentisme ha de buscar en les democràcies occidentals els seus aliats. "Si algun dia declarem la independència i aconseguim fer-la efectiva, ho haurà d'aprovar el Consell de Seguretat de les Nacions Unides, i allà no pots tenir el vot en contra de Rússia", ha raonat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny