Notícia

França obliga a circular amb pneumàtics d'hivern a partir de l'1 de novembre

Des de l'1 de novembre i fins al 31 de març serà obligatori en 48 departaments del país

França obliga a circular amb pneumàtics d'hivern a partir de l'1 de novembre
França obliga a circular amb pneumàtics d'hivern a partir de l'1 de novembre Autor/a: ACN - Diaridelaneu
França recorda que els pneumàtics d'hivern són obligatoris a partir de l'1 de novembre de 2021. Ho són a les zones muntanyenques de 48 departaments, entre els quals els que limiten amb el Pirineu català, aranès i andorrà.


cadenes-eina-eyne
França obliga a circular amb pneumàtics d'hivern, fundes tèxtils o cadenes a partir de l'1 de novembre (Foto: DDLN).

Doncs sí, ara ja serà obligatori. França obliga a circular amb pneumàtics d'hivern a partir de l'1 de novembre i fins al 31 de març. Aquest tipus de pneumàtics, o alternativament les cadenes i les fundes tèxtils, seran obligatoris als territoris de muntanya de 48 departaments, entre els quals Pirineus Orientals (Catalunya del Nord), Arieja i Hautte Garonne. Els tres limiten amb el Pirineu català, aranès o andorrà.

Serà a partir d'aquest 1 de novembre de 2021 en les zones establertes pels prefectes de cada Departament, i afectarà els vehicles lleugers, els utilitaris, furgonetes i autocaravanes, els quals hauran d'estar en possessió de cadenes de neu metàl·liques o tèxtils que permetin instal·lar almenys dues rodes motrius o bé estar equipades amb quatre pneumàtics d'hivern. També per als vehicles pesants de mercaderies i els autocars que entren en aquests territoris de muntanya.

banner

Avisos a les carreteres de muntanya

Tal com preveu el Decret núm. 2020-1264 publicat al Diari Oficial (de la República francesa) del 18 d'octubre, s'instal·laran senyals de trànsit a les carreteres de muntanya per fer saber als conductors si entren en una zona on els pneumàtics d'hivern són obligatoris. Així consta en un decret publicat al Diari Oficial el 10 de juliol de 2021. El signe B58 (en vermell, veure fotos) indicarà que s'entra en zona d'equipaments obligatoris. El B59 (amb franja negra diagonal - veure foto) marcarà la sortida de la zona d'equipaments obligatoris, sempre segons el calendari de temporada d'hivern.

Els prefectes dels 48 departaments amb muntanyes, entre els quals tots els que limiten amb el Pirineu català, andorrà o aranès, hauran d'establir la llista de municipis en els quals els equipaments d'hivern als vehicles serà obligatori. Un període que, recordem, s'iniciarà l'1 de novembre fins al 31 de març.

llevaneus-a-la-molinaLlevaneus a la carretera (Arxiu DDLN).

La "Llei de Muntanya" a França

La Llei de modernització, desenvolupament i protecció dels territoris de muntanya de França, coneguda com a "Llei de muntanya 2" del 28 de desembre de 2016, ha modificat el Codi de les carreteres.

El seu decret d'aplicació, que va entrar en vigor el 18 d'octubre de 2020, però es fan obligatoris els equipaments especials a partir del 2021, en determinades zones de muntanya, durant el període hivernal: de l'1 de novembre al 31 de març de l'any següent. Pretén, sobretot, millorar la seguretat dels usuaris de la carretera, però també millorar les condicions del trànsit a l'hivern (evitar bloquejos durant els temporals de neu).

roda-neu-pneumatic-hivern-v-riverolaVehicle amb pneumàtics d'hivern (Arxiu V. Riverola).

Departaments afectats

Ain (01), Allier (03), Alpes-de-Haute-Provence (04), Hautes-Alpes (05), Alpes-Maritimes (06), Ardèche (07), Ariège (09), Aude (11), Aveyron (12), Cantal (15), Corrèze (19), Corse-du-Sud (2A), Haute-Corse (2B), Côte-d'Or (21), Creuse (23), Doubs (25), Drôme (26), Gard (30), Haute-Garonne (31), Hérault (34), Isère (38), Jura (39), Loire (42), Haute-Loire (43), Lot (46), Lozère (48), Meurthe-et-Moselle (54), Moselle (57), Nièvre (58), Puy-de-Dôme (63), Pyrénées-Atlantiques (64), Hautes-Pyrénées (65), Pyrénées-Orientales ( 66), Bas-Rhin (67), Haut-Rhin (68), Rhône (69), Haute-Saône (70), Saône-et-Loire (71), Savoie (73), Haute-Savoie (74), Tarn (81), Tarn-et-Garonne (82), Var (83), Vaucluse (84), Haute-Vienne (87), Vosges (88), Yonne (89), Territoire de Belfort (90).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny