Notícia

El govern aranès aprova una declaració a favor de Pirineus-Barcelona 2030

Aposta clara per la candidatura de Barcelona i els Pirineus per als Jocs d'Hivern de 2030

sessio plenaria,conselh generau aran,declaracio Pirineus Barcelona 2030
Els assistents a la sessió plenària del Conselh Generau d'Aran on s'ha aprovat una declaració en suport a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Conselh Generau d\'Aran
El Ple del Conselh Generau d'Aran aprova una declaració a favor de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. El govern aranès manifesta la voluntat de ser una institució "activa" per a aconseguir acollir els Jocs d'Hivern.


banner728x90diari

El Ple del Conselh Generau d’Aran ha aprovat per unanimitat, en la sessió ordinària d'aquest divendres, la declaració institucional presentada pel govern aranès per manifestar el seu suport a la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 i la seva voluntat de ser una institució "activa" per aconseguir acollir aquest esdeveniment esportiu. La síndica d'Aran, Maria Vergés, considera que "és una gran oportunitat per als territoris involucrats en general i per a la Val d'Aran en particular", tot destacant l'impuls a les infraestructures i la projecció internacional que els hi aportaria. En aquest sentit, ha ressaltat el fet que aquests es plantegen amb uns criteris de sostenibilitat que, ha defensat, "són necessaris".

Vergés ha explicat que aquest esdeveniment serviria per tirar endavant una "actualització de les instal·lacions esportives" de la Val. A la declaració s'incideix en la possibilitat de promoure aquesta zona com un referent en la pràctica dels esports d'hivern. També s'assenyala que aquesta candidatura ha d'esdevenir el motor per a la consolidació d'un model de desenvolupament sostenible i respectuós amb el territori, davant els reptes de futur que es presenten, com el canvi climàtic, la diversificació econòmica o la fixació de la població i dels serveis públics de qualitat.

En aquest sentit, la síndica d'Aran ha recordat que "el projecte de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 està basat en criteris de sostenibilitat ambiental, equilibri, cohesió territorial i aprofitament de les infraestructures, ja que s'adaptarà a les ja existents i ajudarà a millorar moltes d'elles i no hi ha previsió de construcció de noves zones urbanístiques ni estacions d'esquí". També ha dit que "és important destacar la necessitat que els governs acordin noves inversions com poden ser la millora dels accessos i de les comunicacions en territoris on és molt necessari, com és el cas de la Val d'Aran".

La declaració institucional es farà arribar al Departament de la Presidència de la Generalitat, al Comitè Olímpic Espanyol, la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), el Consell Superior d'Esports, el Consell Català de l'Esport i a l'Ajuntament de Barcelona. A través d'aquesta, el ple del Conselh Generau insta a la Generalitat que, en el marc de la seva singularitat, la màxima institució aranesa formi part de l'òrgan interdepartamental adscrit a Presidència que marcarà els mecanismes de participació ciutadana, buscarà la coherència amb l'estratègia del govern al Pirineu per als pròxims anys i farà un seguiment del projecte.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny