Notícia

Diversos podis catalans als estatals de rollerski

La prova puntuava per primera vegada en el calendari FIS

L'ascensió al Fuerte de Rapitán va marcar diferències
L'ascensió al Fuerte de Rapitán va marcar diferències Autor/a: FCEH
Els fondistes catalans van recollir els primers fruits de la pretemporada realitzada fins al moment i van firmar diversos podis al Campionat d'Espanya de Rollerski celebrat a Jaca el passat cap de setmana. L'ascensió al Fuerte de Rapitán va marcar diferències.


banner

Forta calor, especialment diumenge, i una pujada dura fins a la fortalesa del Fuerte de Rapitán van marcar la pauta del Campionat d’Espanya de Rollerski, celebrat l’11 i 12 de setembre a Jaca, amb l’organització de la RFEDI, la FADI i el Club Pirineísta Mayencos i que, per primera vegada, puntuava en el calendari FIS.

Els fondistes de l’equip de tecnificació FCEH arribaven amb una sòlida preparació física, aconseguida durant la pretemporada, i així ho van demostrar sobre l’asfalt. Els bons indicis del dissabte, després de la prova en tècnica clàssica, es van confirmar el diumenge, amb 5,2 i 10 km a realitzar en tècnica lliure.

En categoria Absoluta, Marta Moreno (CAEI) es va proclamar campiona, seguida de Claustre Montaner (CENA), mentre que Júlia Pueyo (CEFUC) va ser 5a. Per la seva part, Marc Alonso (CEFUC) va ser el primer català amb la 5a posició, seguit de Bernat Sellés (BELLVER) i Marc Colell (CEFUC), com a homes més destacats. A més, Pol Makuri (CENA) va fregar el Top 20 (va ser 21è).

En U20, Marta Moreno va vèncer amb Claustre Montaner segona, mentre que en homes, Bernat Sellés i Bernat Gabarró (CENA) van ser segon i tercer, respectivament, així com Nil Cardona, 5è.

En U18, triomfs per a Júlia Pueyo i Marc Colell, que va compartir podi amb Xavier López (BELLVER), segon.

En U16, Berta Guitart (CENA) va ser la més ràpida en dones, seguida de Martina Sellés (BELLVER) i Naia González (CAEI), en un podi plenament català. Pablo Moreno (CAEI) va ser tercer, seguit de Pau Molins (CENA), Oriol Bosch (BELLVER) i Ot Bertran (CEFUC). 

Ja en les categories més petites, victòries de Joana Puig (BELLVER) i Jofre Puig (BELLVER) en U14, i d’Ona Bosch (BELLVER) i Ton Gabarró (BELLVER) en U12.  

“Estem contents dels resultats assolits per tots els esportistes catalans, sobretot pel moment de la temporada i que era un objectiu secundari. S’ha de destacar l’actuació de tots els esportistes dels programes de tecnificació, i concretament de l’equip femení. Ara toca entrenar bé i preparar el Campionat de Catalunya de Rollerski, a la Vall d’Aran el 16 i 17 d’octubre”, explica el tècnic català, Manu Rullan.

Després d’aquest primer test amb dorsal, la preparació de l’equip de tecnificació continua avançant, amb la vall de Planica (Eslovènia) com a pròxima aturada, on ja hi haurà el primer contacte amb la neu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny