Notícia

Les estacions de muntanya d'FGC tanquen una molt bona temporada d'estiu

La Molina, Vall de Núria, Vallter i Boí Taüll han consolidat la tendència creixent en un 6%

Les estacions de muntanya d'FGC tanquen una molt bona temporada d'estiu
Les estacions de muntanya d'FGC tanquen una molt bona temporada d'estiu
Les estacions de muntanya, els trens turístics i el Parc Astronòmic del Montsec reben 269.212 persones entre juny i setembre. Destaquen el Cremallera i els Funiculars de Montserrat amb un increment del 84,5%. Les estacions obertes durant l’estiu -La Molina, Vall de Núria, Vallter i Boí Taüll- han consolidat la tendència creixent en un 6%.


banner

Les explotacions turístiques de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han tancat la temporada d’estiu amb bones xifres d’afluència i s’han consolidat com a propostes molt ben valorades pel turisme de proximitat. Les estacions de muntanya, trens turístics i el Parc Astronòmic del Montsec que gestiona FGC han rebut 269.212 persones, el que suposa un 29% més que la temporada d’estiu de l’any passat.

“Els protocols de seguretat contra la Covid-19 certificats i arrelats després més d’un any d’aplicació així com l’auge del turisme local han estat factors clau per a aquests bons resultats”, destaca la presidenta d’FGC, Marta Subirà. FGC ja treballa per a la temporada d’hivern. “Esperem una bona temporada d’hivern a les estacions de muntanya i continuem treballant per avançar en la transformació digital de processos com la compra de forfets i bitllets i l’accés de les persones usuàries als dominis esquiables”, avança. 

vall-de-nuria-boires-senderisme

Creixement constant a les estacions de muntanya

Aquesta temporada d’estiu, 139.102 persones han gaudit de la natura i de l’esport a l’aire lliure a les estacions de muntanya d’FGC. Amb una àmplia proposta d’activitats per a tots els públics, les estacions que han obert durant l’estiu - La Molina, Vall de Núria, Vallter i Boí Taüll - han consolidat la tendència creixent en l’afluència de visitants dels darrers estius i han superat en un 6% la xifra de visitants de l’estiu passat.

L'estació de Vall de Núria

Un total de 87.956 persones han visitat l’estació de Vall de Núria entre els mesos de juny, juliol, agost i fins al 12 de setembre, aconseguint un augment d’afluència del 18,6% respecte al 2020 amb diverses propostes entre les quals destaquen el Telefèric Coma del Clot, els nous espais expositius dels 90 anys del Cremallera, la col·lecció Memòries de Neu o el nou Observatori d’Ocells. Vall de Núria romandrà obert diàriament amb tots els serveis operatius fins a l’1 de novembre. A partir de llavors, obrirà el Cremallera, el telefèric, la botiga, un punt de restauració i el Parc Lúdic els caps de setmana fins a l’inici de la temporada d’hivern.

La Molina, amb el Telecabina Cadí-Moixeró i el Bikepark com a principals atractius, ha rebut 43.129 persones del 19 de juny al 12 de setembre, molt a prop de les 46.236 del mateix període de l’any passat. L’estació de la Cerdanya continuarà oberta els caps de setmana fins al 3 d’octubre i també obrirà el divendres 24 de setembre.

la-molina-dh-bike-park-descenso-foto-ivan-sanz

Vallter, que va iniciar la temporada d’estiu unes setmanes més tard que la resta (el 10 de juliol), ha rebut 7.655 visitants al telecadira panoràmic que viatja fins a la cota alta de l’estació, una xifra inferior als 10.031 de l’any passat si bé segueix consolidant-se com a destí cicloturista de muntanya referent de la província de Girona, amb una creixent afluència de practicants d’aquesta disciplina esperonada per la celebració de proves populars com la Ciclovolta, la marxa La Gresca entre  la Molina i Vallter i el Gran Premi Ripoll.

Per la seva banda, Boí Taüll ha obert per primera vegada a l’estiu activitats i serveis a l’entorn de l’estació amb nous circuits de bicicleta de muntanya i bicicleta elèctrica per a adults i infants i un punt de restauració a la base de Pla de Vaques, tot complementant així la completa oferta turística de la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça.

boi-taull-estiu-bicicleta-btt-panoramica-peu-de-pistes-pixion

Increment significatiu al Cremallera i els Funiculars de Montserrat i al Parc Astronòmic del Montsec

Els trens turístics d’FGC signen una temporada d’estiu amb un increment significatiu de persones visitants respecte a l’any passat, esperonats per un repunt en l’arribada de turisme estranger que es va recuperant tímidament.

105.019 persones han viatjat amb el Cremallera i els Funiculars de Montserrat des del mes de juny i fins al 12 de setembre, un 84,5% més que l’any passat. El Cremallera i el Funicular de Sant Joan continuaran circulant diàriament tot l’any mentre que el Funicular de la Santa Cova a partir d’ara estarà en funcionament els caps de setmana i festius.

El Tren del Ciment, el ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat, ha comptat amb 11.157 passatgers durant l’estiu, una xifra molt similar als 11.476 de l’any passat. El mes de juny ha estat el més favorable, passant de 418 persones visitants el 2020 a 1.452. Qui ho desitgi encara està a temps de pujar a bord del Tren del Ciment fins al 21 de novembre tots els caps de setmana, així com els dies 24 de setembre, 10 i 12 d’octubre i 1 de novembre.

Finalment, el Tren dels Llacs ha rebut aquest any 2.026 passatgers, una xifra que gairebé quadruplica els 524 que va rebre durant el mateix període de l’any passat (de l’1 de juny al 12 de setembre), gràcies al fet que ha pogut oferir circulacions els mesos de juny i juliol, mesos en què l’any passat no va funcionar per les restriccions de mobilitat per la Covid-19. El Tren dels Llacs històric continuarà circulant tots els dissabtes fins al 30 d’octubre.

cometa-neowise-parc-astronomic-montsec-xavier-moli-1

Pel que fa al Parc Astronòmic del Montsec, ha rebut la visita de més d’11.900 persones (1 de juny al 12 de setembre), un 26,7% més que l’any passat, tot i les limitacions d’aforament i d’horari aplicades per indicació de les autoritats sanitàries amb l’objectiu d’evitar la propagació de la Covid-19 i permetre un gaudi segur de l’activitat turística i cultural.

La temporada tardor-hivern es presenta plena d’activitat a l’Astronòmic amb esdeveniments especials com el Festival d’Astronomia del Montsec, del 8 al 12 d’octubre; i el cicle Música Sota les Estrelles, que oferirà espectacles musicals de setembre a desembre; a banda de les habituals visites diürnes i nocturnes que es podran gaudir fins al 9 de gener de 2022, data de fi de temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny