Notícia

El pla de govern inclou redactar un projecte per a Pirineus-Barcelona 2030

El projecte s'haurà d'entendre com una oportunitat en un marc ecològic, social i econòmic i amb ampli consens

Pirineus_Barcelona_2030,Estadi FIS La Molina
El pla de govern inclou redactar un projecte per a Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Diaridelaneu.cat
El pla de govern preveu 5.000 MEUR més per a la sanitat pública i destinar el 25% del pressupost de Salut a la primària. També recull altres compromisos ja anunciats com avançar cap a la gratuïtat del 0-3 i El pla de govern inclou redactar un projecte per a Pirineus-Barcelona 2030.


banner

El pla de govern aprovat aquest dimarts pel Consell Executiu recull alguns dels objectius ja anunciats en les últimes setmanes i mesos, com ara destinar 5.000 MEUR addicionals a la sanitat pública en els propers cinc anys i invertir el 25% de tot el pressupost de Salut a l'atenció primària. En l'àmbit educatiu, el Govern aposta per establir diferents línies de subvenció i finançament per avançar cap a la gratuïtat progressiva del 0-3, especialment per a les famílies en situacions de pobresa o vulnerabilitat. Hi haurà un Pla de rescat social amb 700 MEUR per als més vulnerables, la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària.

Actualitzar el model de seguretat

El Departament d'Interior té entre els seus propòsits actualitzar el model de seguretat pública, potenciant la transparència i l’eficiència, la rendició de comptes i la coordinació dels cossos, de forma que sigui més pròxim i que garanteixi la no-discriminació. Entre altres qüestions, es vol canviar el protocol en coordinació amb els estaments judicials.

L'executiu també es proposa garantir i protegir el dret de manifestació, tot limitant la participació de la Generalitat en acusacions particulars contra manifestants en els casos on hi hagi lesions acreditades a agents. (ERC-JUNTS +ERC-CUP) (INT)

En matèria de Justícia, la Generalitat vol fomentar vocacions de jutges, fiscals i lletrats de l'administració de justícia a Catalunya per evitar els problemes que genera l'elevada mobilitat als jutjats. 

Acció climàtica

Pel que fa a l'àmbit d'acció climàtica, el Govern es proposa promoure la modificació del Pla Hidrològic de l'Ebre per garantir els cabals ecològics de tots els rius de la conca, l’equilibri ambiental i assegurar un ús eficient de l’aigua. També vol impulsar un pla integral de protecció del delta de l'Ebre i també del del Llobregat. En l'apartat de l'aigua, l'executiu vol crear el marc normatiu que faciliti la remunicipalització del servei.

Jocs Olímpics

El pla de govern també inclou el compromís d'elaborar un projecte per a la candidatura Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030, "entesa com a oportunitat en un marc ecològic, social i econòmic sostenibles a partir d’un ampli consens territorial, social i polític".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny