Notícia

La indústria de l'esquí reclama atenció

Evitar una segona temporada desastrosa serà vital per al sector

HEAD
La indústria de l'esquí reclama atenció Autor/a: HEAD
La indústria de l'esquí reclama mesures per evitar una nova temporada desastrosa. L'evolució del sector des de 2020 en el comerç d'articles esportius a Europa, i especialment per al sector dels esports d'hivern, ha activat les alarmes. En total, el sector de l'esquí ha perdut al voltant del 50% de la facturació.


panticosa-selfie-portada
La indústria de l'esquí reclama atenció a les portes de la campanya 2021/22 (Foto: arxiu)

La indústria de l'esquí reclama mesures per evitar una temporada desastrosa com l'anterior. Per al món de la neu, en el seu conjunt, el 2020 va ser un any molt dur per al comerç d'articles esportius a Europa, i ho va ser especialment per al sector dels esports d'hivern. Les mesures per fer front a la pandèmia van acabar derivant en tancaments d'empreses, sobretot PIMEs, a més de les restriccions en els viatges que van acabar afectant tot el sector i amb ell les vendes.

En total, el sector de l'esquí ha perdut al voltant del 50% de la facturació durant el període 2020 a 2021. La temporada d'hivern 2021/22 serà, doncs, decisiva per a que moltes empreses es puguin recuperar.

banner728x90diari

El comerç d'articles esportius a Europa segueix patint

Si bé l'economia en el seu conjunt està mostrant un primer sospir d'alleujament, el comerç d'articles esportius a Europa segueix patint. Segons publica avui el portal DiffusionSport, algunes de les botigues urbanes d'articles esportius van compensar la pèrdua en vendes de determinats articles per la bona demanda d'equips de fitness per a la llar, bicicletes i equips per a esports a l'aire lliure. Però per a les botigues especialitzades situades en àrees de turisme d'esports d'hivern, la situació és molt diferent.

Gairebé el 90% de les empreses del sector esquí van registrar una pèrdua d'activitat de fins al 50% pel tancament dels remuntadors a bona part d'Europa. I un 11% va registrar una pèrdua d'activitat superior al 80%. Fins i tot als països on els remuntadors estaven oberts, com va ser el nostre cas, gairebé el 70% de les empreses van patir una forta disminució en el nombre de visitants.

masella-esquiadora-head-napapijri
La indústria de l'esquí reclama atenció (Foto: arxiu)

Les conseqüències en l'economia de la passada temporada es noten ara a les portes de la nova campanya. La liquiditat dels distribuïdors ha quedat tocada i les comandes que van arribant són, ara com ara, significativament menors que en campanyes passades, especialment en el cas de la indústria de la UE. I això, és clar, ja avisen que tindrà efectes en els llocs de treball.

En aquest context, i tenint present el progressiu control de la pandèmia o el ritme de vacunacions, arribant ja al 70% de la població europea, el sector fa una crida d'atenció i, per pal·liar la situació, es demana que es garanteixi la llibertat de circulació, encara que si cal es faci amb mesures de control. També recorden que tant l'esquí com el surf de neu es troben entre els esports més individuals, de poc contacte físic, i que si aquests són practicats amb suficient distància són segurs.

Finalment, entre altres raons i arguments, des de la indústria de l'esquí es reclama una regulació uniforme en la vida econòmica en l'àmbit territorial europeu, per evitar així qualsevol desavantatge competitiu. 

El document ha estat signat per algunes de les marques més importants del sector, entre les quals algunes com ara Atomic, Elan, Fischer Sports, Head, Intersport, K2, Kastle, Marker Dalbello Völkl, Nòrdica, Salomon, Blizzard o Tyrolia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny