Notícia

Pau Capell i Aymar Navarro, una passió i dues maneres de viure-la

Els dos atletes comparteixen un modus vivendi amb la muntanya com a gran aliada

Pau Capell,Aymar Navarro
Pau Capell i Aymar Navarro, una passió i dues maneres de viure-la Autor/a: RSM
RSM Spain ha reunit aquests dos grans esportistes en una conversa que va més enllà de l'esport i en la que reflexionen sobre els triomfs, les derrotes, la pressió, la motivació, els seus reptes, com superar les pors i aprendre a alliberar-se. Tots dos coincideixen que “no existeixen fórmules màgiques per a aconseguir l'èxit, només n’hi ha una: 1 per cent de talent i 99 per cent de treball”. Els dos atletes comparteixen un modus vivendi amb la muntanya com a gran aliada i s'han convertit en els millors del món en els seus esports: ultra trail i freeride.


ddln-banner1200x1200-1

De petits, ni Pau Capell ni Aymar Navarro es veien competint en trail run o freeride. Capell anava per a futbolista i Navarro esquiava però sense sortir del traçat de la pista. La vida els tenia reservats altres plans. Avui els dos atletes d’RSM Spain són referents mundials en els seus respectius esports. Un té en el seu palmarès victòries en les més importants carreres del món d’ultratrail, entre elles en la mare de totes les carreres, l'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB). I l'altre descendeix i vola per les muntanyes més espectaculars del planeta en el marc del Freeride World Tour, el circuit mundial en el que només prenen part els millors. RSM Spain ha reunit els seus dos grans esportistes en una conversa on comparteixen les seves reflexions, parlen del seu present, passat i futur i dels molts somnis que encara tenen per complir. Una xerrada que va més enllà de l'esport i que ens pot ajudar a tots a reflexionar sobre els nostres objectius i les nostres motivacions a la vida.


 
“Estem parlant de dos esports totalment diferents. Un en el qual estàs 20 hores corrent i un altre en el que t'ho jugues tot en minut i mig o dos minuts”, explica Pau Capell. “En el cas del freeride entenc que un simple error et treu del somni que pots estar perseguint des de fa anys. En carreres de llarga distància tens temps d'ordenar la teva vida i la gent que es retira normalment ho fa per un tema mental. No és tant per un detall d'un error, que pots patir en una baixada súper tècnica. En la llarga distància, caus i t'aixeques, és com a la vida. Et donen una maçada, et recuperes de la maçada i tornes a continuar”. Molt diferent del que succeeix al freeride, on t'ho jugues tot en tot just dos minuts: “En el meu cas jo no tinc temps ni d'analitzar. Quan estic saltant la primera roca ja estic pensant en la següent. Sempre estàs deu metres per davant. És un esport molt explosiu. Has de tenir-ho tot molt en ment. No pots improvisar. És molt impulsiu però de precisió”, afegeix Navarro.
 
Els dos esportistes han aconseguit el cim a base de treball, constància i perseverança. “Hi ha una frase que intento dir sempre: Que ningú mai et digui que no pots fer alguna cosa perquè només tu ets qui pot decidir si ho pots fer o no”, explica Capell. “Coincideixo totalment”, assegura Aymar, que ha construït una carrera professional consolidada en l'esforç: “En el meu cas crec que de talent n’hi ha poc i hi ha molt de treball. M'ha costat molt. Quan competia en esquí alpí mai havia estat dels que estaven endavant i quan vaig començar amb el freeride no he estat una persona talentosa de tirar trucs. He cregut en la meva manera d'esquiar i he insistit en els punts forts que tenia. El meu truc ha estat insistir i creure que podia arribar”.
 
Al llarg de la conversa els dos atletes reflexionen sobre temes com la por al fracàs, la pressió, de com s'han alliberat d'ella, de la motivació, de com eren abans i com són ara i també sobre la fórmula de l'èxit, en la qual tots dos coincideixen al cent per cent: “No hi ha trucs, la fórmula és un per cent de talent i 99 per cent de treball. Sense treball no hi ha resultats”. Així de simple i així de difícil.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny