Notícia

Salvem La Molina proposa reforçar la identitat històrica de l'estació d'esquí

Recuperar la connexió entre l’estació de tren i Supermolina, entre les propostes presentades a l'Ajuntament d'Alp

la Molina,aeria-connexio
Recuperar la connexió entre l’estació de tren i Supermolina, entre les propostes presentades a l'Ajuntament d'Alp Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Plataforma Salvem La Molina es va reunir fa uns dies amb l'Ajuntament d'Alp. A la trobada es va proposar que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) reculli algunes de les seves propostes, d'entre les quals reforçar la identitat històrica de l'estació d'esquí o recuperar la connexió entre l'estació de tren (cota 1450) i l'actual base de l'estació d'esquí (cota 1700). Però hi ha més qüestions.


banner728x90diari

Continuen les reunions institucionals de la Plataforma Salvem La Molina amb les diferents administracions. Si fa uns dies es reunien amb Laura Vilagrà, Consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, aquesta setmana passada es van reunir amb part de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alp.

En aquesta darrera trobada, i segons informa la mateixa organització a través de les seves xarxes socials, es va proposar que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d'Alp (POUM) reculli algunes de les seves propostes. D'entre les diverses propostes presentades, hi ha el fet de reforçar la identitat històrica de l'estació d'esquí o recuperar la connexió entre l'estació de tren i Supermolina.

Recuperar aquesta connexió històrica requereix la inversió en un nou telecadira o telecabina, el cost del qual s'ha calculat en prop de deu milions d'euros. De fet, actualment FGC explora diversos traçats per poder connectar l'estació de tren de La Molina i les pistes d'esquí amb un remuntador. La Plataforma també planteja la possibilitat de rehabilitar l'històric xalet del Centre Excursionista de Catalunya construït l'any 1924.

A criteri de la Plataforma caldria projectar La Molina com una estació d'esquí i de muntanya "modèlica" i  "amb identitat històrica". També consideren que, en el supòsit que se celebrin els Jocs d'hivern 2030 a la Cerdanya, s'hauria de considerar ubicar una "vila olímpica" al barri de l'Estació, (cota 1450), aprofitant així l'esdeveniment per rehabilitar tota la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny