Notícia

Un bon pont al Pirineu que ja té els ulls posats en la temporada d'esquí

baqueira,canons,tardor
Un bon pont al Pirineu que ja té els ulls posats en la temporada d'esquí Autor/a: Baqueira
El Pirineu tanca el pont del Pilar amb una ocupació d'un 90% i els ulls posats en la temporada d'esquí. Se supera en un 5% la mitjana de l'any passat per les mateixes dates amb un major volum d'ingressos al sector turístic.


La demarcació de Lleida tancarà el pont del Pilar amb un resultat molt satisfactori, principalment a la zona del Pirineu i l'Aran, on l'ocupació durant aquests quatre dies s'ha situat al voltant del 90% de mitjana i ha arribat a fregar en molts establiments el ple durant el cap de setmana. Uns percentatges d'ocupació que han estat per sobre de les previsions inicials abans del pont. El balanç millora en un 5% les dades del mateix pont però l'any passat, quan es va tancar amb un 85% d'ocupació. això ha suposat un major volum d'ingressos per al conjunt del sector que ha pogut recuperar pràcticament totes les activitats d'abans de la covid-19. 

ddln-banner1200x1200-1

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que la demarcació ha rebut durant aquests quatre dies la visita de més de 30.000 turistes allotjats en establiments de turisme reglat, els quals han generat al voltant d'unes 85.000 pernoctacions a partir de la nit del divendres 8 d'octubre fins dimarts, al marge de les segones residències, que també han tingut força activitat. L'any passat, algunes de les activitats que tenen lloc per aquestes dates a la demarcació no es van celebrar de manera presencial, com ara la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt o el Festival d'Astronomia del Montsec, entre d'altres.

La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ha destacat el fet que la demarcació ha tornat a ser una destinació ben valorada pel públic de proximitat en aquest pont, tal com ja ha anat passant durant tota la pandèmia, amb un comportament extraordinari durant les dues temporades d'estiu i els ponts de la Mercè i aquest de la festivitat del Pilar. És per això, que Pujol confia que aquesta tònica es pugui "mantenir" durant els propers caps de setmana de tardor mentre ja es tenen els ulls posats en la temporada d'esquí, que enguany podria funcionar amb normalitat i així es pugui recuperar l'activitat d'abans de la covid-19.

baqueira-i-turisme-daran-obren-una-oficina-a-tolosa

Els diferents sectors d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida, com ara els establiments d'hoteleria, turisme rural i càmpings en la modalitat de bungalows, tancaran aquest pont del Pilar a la zona del Pirineu amb una ocupació mitjana del 90% i en alguns casos s'ha arribat a fregar el ple durant el cap de setmana. Per la seva banda, el turisme rural, que ha pogut obrir aquest pont sense límits d'aforament, ha tingut reserves per als quatre dies amb una ocupació en el conjunt de la demarcació del 90% i molts establiments han posat el cartell de complert.

El sector del càmping tancarà el pont amb una ocupació també del 90% pel que fa a les places de bungalous, mentre que l'acampada, tot i tenir un nivell més baix d'ocupació, ha estat més animada que anys anteriors per aquestes dates. També s'han notat una bona afluència de visitants que han fet el desplaçament i l'allotjament als càmpings en caravanes, una modalitat de turisme que té cada vegada més usuaris.

Per la seva banda, el turisme actiu, que posarà el punt i final a la temporada d'aigua el proper 15 d'octubre, ha tingut un bon comportament per aquest pont del Pilar amb una contractació de serveis d'entre un 50 i el 60% de la seva capacitat. La resta d'activitats de turisme actiu, com el senderisme, el ciclisme, la BTT i la hípica entre d'altres, continuaran amb normalitat durant el que resta de tardor.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny