Notícia

El Parlament insta el Govern a fer una consulta sobre els Jocs d'Hivern el 2022

Es tracta d'una proposta de resolució aprovada a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) a iniciativa de la CUP

El Parlament insta el Govern a fer una consulta sobre els Jocs d'Hivern el 2022
El Parlament insta el Govern a fer una consulta sobre els Jocs d'Hivern el 2022 Autor/a: Arxiu
El Parlament insta el Govern a fer una consulta sobre els Jocs d'Hivern el 2022 amb els vots d'ERC, JxCat, CUP i comuns PSC, Vox, Cs i PPC hi han votat en contra.


El Parlament ha instat el Govern a celebrar una consulta sobre els Jocs d'Hivern 2030 "no més enllà del 2022 i prèviament abans d'oficialitzar la candidatura" i remetre tota la informació "de manera àgil i transparent" als municipis del territori afectats. Es tracta d'una proposta de resolució aprovada a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) a iniciativa de la CUP i que ha estat transaccionada amb ERC i JxCat. Els comuns també hi han votat a favor mentre que PSC ha votat a favor només de la part del text que fa referència a donar informació al territori però ha rebutjat que es faci una consulta. Cs ha votat com els socialistes mentre que Vox i PPC han rebutjat tot el text.

La diputada de la CUP Dolors Sabater ha dit que el seu partit no està d'acord amb la proposta de Jocs d'Hivern però que el text que s'ha sotmès avui a votació no és sobre el model sinó sobre la necessitat que els municipis afectats rebin tota la informació. I en aquest sentit, ha considerat que fins ara ha estat "opaca". "Sigui quina sigui la posició dels municipis, a favor o en contra, i el seu grau de participació no hi pot haver cap municipi que quedi al marge de la informació", ha afegit.

La diputada del PSC Marta Moreta ha argumentat que ja està prevista una taula de representació territorial on els municipis afectats pels Jocs d'Hivern s'hi poden expressar. I per tant no veu necessària una consulta.

La portaveu d'ERC al Parlament, Marta Vilalta, ha afirmat que aquells que no els agrada que es consulti la ciutadania sobre els Jocs Olímpics d'Hivern són els mateixos a qui no els agrada que es consulti la ciutadania en general. Però ha remarcat que tot i així es tirarà endavant la consulta.

I Sabater no s'ha mostrat estranyada que partits com Vox, Cs i PPC estiguin en contra la consulta però ha afegit que dels socialistes s'esperava una altra cosa. "Tenen por que la ciutadania parli. I això no té res a veure amb la democràcia", ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny