Notícia

Arcalís tanca la temporada d’estiu amb 85.000 visitants

El Mirador Solar de Tristaina continuarà sent un atractiu durant l’hivern per als esquiadors de muntanya experimentats

mirador solar tristaina
El Mirador Solar de Tristaina continuarà sent un atractiu durant l’hivern per als esquiadors de muntanya experimentats Autor/a: Arcalís
Arcalís tanca la temporada d’estiu amb 85.000 visitants. El Mirador Solar de Tristaina continuarà sent un atractiu durant l’hivern per als esquiadors de muntanya experimentats.


ddln-banner1200x1200-1

Després de tres mesos i 10 dies, Ordino Arcalís va posar punt i final ahir a una més que satisfactòria temporada estival. L’activitat a l’estació va començar el 3 de juliol i havia d’acabar el 12 de setembre, però l’èxit de visitants va portar a una ampliació fins al 12 d’octubre. En tot aquest temps, prop de 85.000 persones han passat per l’estació, superant amb escreix el nombre de visitants de l’estiu del 2019 i del 2020, que va estar marcat per la pandèmia.

El nou Mirador Solar de Tristaina ha estat el principal reclam a Ordino Arcalís degut a les espectaculars vistes que ofereix a la vall d’Ordino i el circ glacial de Tristaina, amb els tres llacs, un espai de bellesa única i reconegut com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Des de la seva inauguració el 9 de juliol s’ha convertit en un èxit absolut, atraient fins a 50.000 visitants només a l’agost.

El director general de Grandvalira Resorts – Nevasa, Juan Ramón Moreno, destaca que “estem molt satisfets amb l’èxit i la repercussió que ha tingut el Mirador Solar de Tristaina, des del primer dia ha superat les nostres expectatives, que ja de per si eren bones. A més, l’oferta gastronòmica a l’estació, amb el restaurant La Coma i el Food Retrac, han servit per completar una gran experiència a l’estació”.

El Telecabina de Tristaina i el Telecadira de Creussans han facilitat l’accés al Mirador Solar de Tristaina durant l’estiu, però a partir d’avui aquests dos ginys queden aturats fins a la temporada d’hivern. L’estructura encara es pot visitar caminant des del restaurant La Coma fins al pic de Peyreguils, però més endavant, amb l’arribada de la neu, només s’hi podrà anar amb esquís de muntanya i també amb les sortides que s’organitzaran amb els guies Grandvalira Mountain Guides (GMG). En aquest sentit, l’accés al mirador es recomana exclusivament als esquiadors de muntanya més experimentats o bé amb guia, sempre que les condicions de seguretat ho permetin en funció del risc d’allau. “El camí està degudament adequat a l’estiu per tal que el mirador pugui acollir molts visitants, però a l’hivern hi ha una sèrie de factors que hi intervenen i que fan que l’accés quedi reservat a aquells que tinguin més domini del terreny en condicions de neu”, assenyala Moreno.

ordino-mirador-solartristaina-2021

Arcalís, territori ciclista i compromès en la cura del medi ambient

Des de fa uns anys, l’accés al darrer tram de la carretera, entre l’Hortell i la Coma, es tanca al trànsit rodat durant l’estiu. Aquest espai ha estat aprofitat per un gran nombre de ciclistes que han valorat molt positivament la seguretat que els proporciona un tram de carretera d’alta muntanya sense trànsit. A la vegada, el fet de tancar l’últim tram de carretera als vehicles motoritzats, ha contribuït a evitar l’emissió de 50 tones de CO2. D’aquesta manera, Arcalís referma el compromís envers la Reserva de la Biosfera, alineat amb els Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament el número 3, referent a la Salut i Benestar, i el número 13 de la lluita contra el canvi climàtic.

El Parc Natural de la Vall de Sorteny rep 25.000 visitants i el Refugi més de 3.000 clients

L’estiu també ha estat intens al Refugi de Sorteny, que s’ha consolidat com una de les ofertes gastronòmiques més qualitatives de la vall d’Ordino gràcies a la seva proposta i al marc incomparable de la seva terrassa amb vistes a la Vall de Sorteny. Prop de 25.000 persones han visitat el Parc, i el Refugi ha rebut més de 2.000 pernoctacions i més de 1.000 clients al restaurant, la qual cosa suposa doblar les xifres respecte a l’estiu passat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny