Notícia

Compte enrere per el telecadira Clòt der Os, un sis places a Beret

Entre les novetats per a la temporada 21/22 també hi ha un nou telesquí

Beret-Clot Der Os,telecadira nou,obres
Compte enrere per el telecadira Clòt der Os, un sis places a Beret Autor/a: Baqueira Beret
Baqueira Beret ofereix dos nous remuntadors, millores a pistes, serveis i competicions internacionals. Comença el compte enrere per a la temporada 21/22 i a Baqueira ho fa amb força novetats. Us ho expliquem.


banner728x90diari

Baqueira Beret arrancarà motors amb grans novetats per a una temporada d’hivern molt especial. La previsió d’obertura és el 27 de novembre, sempre que les condicions ho permetin.

Les principals actualitzacions per aquesta temporada 2021-2022 les trobem a la zona de Beret amb més quilòmetres innivats i dos remuntadors nous TSD Clòt der Os i TQ Pla de Beret. L’Estació aposta un any més per la sostenibilitat i digitalització en serveis i l’entrada al Freeride World Tour com a primer destí internacional.

L’Estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu ja està preparada per a donar inici a una nova temporada que ve amb importants novetats. Els visitants podran gaudir de grans emocions i experiències gràcies als nous i renovats remuntadors, al preparat de noves pistes, a més serveis, més respecte per l'entorn i a altres aspectes que conformen a l'Esperit Baqueira més que mai.

Nou TSD Clot der Os, desembragable de 6 places per a gaudir al màxim de Beret

Aquest hivern tan especial, esquiadors i snowboarders gaudiran d’un nou telecadira: Clòt der Os, un desembragable de sis places que no només arriba per a redibuixar la zona de debutants de Beret si no també per a millorar la connexió amb el telecadira de Dossau.

En xifres, el nou telecadira té un a capacitat de 2.400 esquiadors per hora amb una cota de sortida situada a 1.850m, al costat del Nucli Audeth a Beret i la d’arribada a 2.207m. cobrint un desnivell de 357m, i amb una longitud de 1.992m.

TQ Plà de Beret, nova zona de debutants a Beret

En la reordenació de la zona de Beret, el telecadira del Pla de Beret ha estat substituït per un telesquí i la zona de debutants ha estat delimitada com en la zona de Baqueira.

El nou telesquí té una capacitat de 650 esquiadors/hora amb una cota de sortida en 1.838m i d'arribada a 1.881 cobrint un desnivell de 43 metres amb una longitud de 337 metres superant un pendent mitjà del 12,8%. Amb tot, els debutants podran fer ‘el salt’ del telesquí al nou telecadira en pocs dies d'esquí.

Innivació i altres millores

Dins dels treballs de millora, de l'Esperit Baqueira que està però no es veu, estan també les revisions extraordinàries dels telecadires Teso dera Mina i Argulls. De la mateixa manera la reorganització de la zona de debutants de Beret ha portat la innivació a la pista Audeth i millora de Cabanes, apareix una nova pista Pins ja que l'antiga passa a dir-se Stadium 2. La integració paisatgística de la bassa de Beret amb l'entorn és una altra de les novetats subtils, que igual no s'aprecien, però molt necessària. Una altra de les novetats més visibles seran els accessos amb torns al nou telesquí Pla de Beret, al TQ. Fernández Ochoa del Stadium i al telecadira Mirador.

Sostenibilitat: la muntanya la gran raó de ser, cal cuidar-la

L'Estació d'esquí i de muntanya de Baqueira Beret continua implementant i executant diferents accions per al foment de la sostenibilitat i l'autosuficiència en el centre hivernal.

Una de les màximes de Baqueira és la de contribuir a crear un futur sostenible i tenir una visió a llarg termini, ajustant les seves operacions comercials i reduint la petjada de carboni. Aquestes mesures es queden curtes, i per aquesta raó s'ha implementat i planificat diferents accions per al foment de la sostenibilitat i l'autosuficiència de l'Estació d'esquí i de muntanya, dins i fora dels límits de les estacions,detalls que semblen més obvis i en uns altres que poden passar més desapercebuts, però que també sumen al bé comú.

BaqueiraPASS i BaqueiraTICKET

Després de l'impuls realitzat la temporada passada amb el BaqueiraPASS i l'arribada del BaqueiraTICKET es renova l'aposta per aquests suports de forfet donant prioritat a la compra de forfets en línia a través de la recàrrega d'aquests dos suports. En aquest sentit ara es poden comprar a compte uns dies d'esquí i vincular-los a un suport físic mitjançant un número. Aquest suport pot adquirir-se de manera gratuïta en oficines de turisme i informació de la Vall d'Aran i Valls d’Àneu, botigues d'esports i hotels així com en la mateixa Estació. I si ja es té el suport simplement amb recarregar-lo de manera online com fins ara.

Amb l'objectiu de minimitzar l'afluència d'esquiadors als punts d'informació i millorar el servei i la seguretat dels clients de manera presencial només podran adquirir forfets amb tarifes especials (sènior, baby, passeig, tarda i debutant).

BaqueiraSNOWCAMP, els nous parcs infantils de neu de  Baqueira Beret

Els Parcs Infantils es renoven amb l'arribada de Baqueira SnowCAMP, el punt de trobada on els més petits podran gaudir al màxim de Baqueira i la neu. Amb aquest nou pas es renova el compromís d'oferir diferents serveis adaptats a les necessitats dels més petits de la casa i dels seus pares, mares, perquè gaudeixin de la neu i la pràctica de l'esport en un entorn segur i ple de diversió. Per a això, compten amb un equip de professionals titulats, amb coneixements de primers auxilis i amb experiència en l'àmbit infantil. Baqueira SnowCAMP es compon de quatre parcs infantils de neu, distribuïts en diferents àrees de l'Estació.

Esdeveniments, per a tots els nivells

A nivell internacional, Baqueira s'estrena en el calendari del Freeride World Tour i comptarà amb la participació de dos riders locals com Aymar Navarro i Abel Moga. Serà la primera parada del tour i es podrà gaudir en directe de la cita del mundial de freeride més prestigiós en la seva 15 edició.

També se celebraran competicions d'alpí i d'altres disciplines ja mítics en l'Estació com el Trofeu Fundació Jesús Serra (amb dues edicions: una de la passada temporada 20-21 i una altra de l'actual), el Memorial Blanca Fernández Ochoa com a Campionat d'Espanya FIS, Amics de Montgarri Audi Quattro Cup, el Campionat d'Espanya de múixing sprint, o la tradicional Marxa Beret en la seva 42a edició.

En suma, tot està preparat per a gaudir de Baqueira més que mai, per a viure l'Esperit Baqueira com mai s’havia fet, per a esprémer els dies d'esquí i snowboard i continuar gaudint dels esports que tant ens apassionen.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny