Notícia

Núria Castán, guardonada per la ciutat de Reus

Va viatjar en transport públic a totes les competicions del Freeride World Tour

Núria Castán
Núria Castán, guardada per la Ciutat de Reus Autor/a: Agències
La rider catalana ha estat guardonada per la ciutat de Reus amb el premi als valors de l'esport per la seva implicació durant aquest any a la lluita contra el canvi climàtic. La rider catalana Núria Castán ha viatjat en transport públic a totes les competicions de la Freeride World Tour per lluitar contra el canvi climàtic.


ddln-banner1200x1200-1

Núria Castán, rider femenina catalana del Freeride World Tour aquesta temporada passada, ha estat guardonada pels premis Esport i ciutat de la seva ciutat natal, Reus, amb el premi als Valors de l'Esport per la seva implicació durant aquest any en la lluita contra el canvi climàtic. Núria Castán col·labora amb diverses organitzacions nacionals i internacionals per tal de conscienciar la societat sobre aquesta problemàtica i mostrar alternatives a l'abast de tots.

La ciutat de Reus reconeix anualment als esportistes i entitats vinculades a la ciutat que hagin destacat durant la temporada. Entre aquests reconeixements es troba el premi als valors de l'esport que pretén premiar les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l'esport.

rider-nuriacastan-mediambient2Castán ha compartit l'experiència amb Manuela Mandl i Neil Williman Autor/a: Agències

Aquest premi se li atorga a la Núria per les seves tasques com a ambaixadora de sostenibilitat del Freeride World Tour i de la prestigiosa ONG, Protect Our Winters Europe (més coneguda com a POW), així com de Good Karma Projects, una ONG local la missió és educar les futures generacions per tenir uns hàbits més sostenibles amb el medi ambient. Juntament amb aquestes organitzacions ha participat activament en diversos projectes amb la finalitat d'educar i conscienciar sobre la importància de millorar els nostres hàbits per preservar el nostre planeta i els hiverns.

La rider catalana que el 2020 va ser la 4a millor freerider de snowboard del món, va col·laborar amb Protect Our Winters Europe i el Freeride World Tour en un projecte de conscienciació mediambiental durant aquesta temporada de competicions. El projecte FWT by Train va consistir a mostrar una alternativa ecològica en l'àmbit de la mobilitat a estacions d'esquí i promocionar-la activament viatjant a totes les competicions del Freeride World Tour, que s'han fet per Europa, amb tren donant a conèixer altres formes de viatjar més sostenibles, com a alternativa a l'avió, en la mesura del possible per poder reduir la petjada de carboni.

nuria-castan-5Núria Castan en una image d'arxiu (Foto: Agències).

Castán també va participar en una pel·lícula que es va fer en Innsbruck amb els mateixos que van participar en el projecte FWT by Train. Innsbruck Powder People mostra com es pot arribar a les estacions d'esquí en transport públic. Aquesta pel·lícula va ser emesa en nombrosos festivals. Núria va participar tant com rider com a dissenyadora gràfica aportant el seu saber fer en les dues ocasions. Així mateix, va participar en diversos projectes amb Good Karma Projects tant a nivell online com presencial, estant present en alguns dels clean-ups que va organitzar aquesta ONG.

A més, el Freeride World Tour ha publicat un article escrit per Núria, en què detalla la importància de la seva lluita contra el canvi climàtic i el perquè. Castán, amb aquest article pretén informar sobre la realitat de com els hàbits de compra actuals i el consumisme pot afectar la naturalesa a nivells que ni imaginem, a més de fer-nos entendre que els residus a la muntanya tenen una durabilitat molt més gran pel seu manteniment a causa del fred. Per això, també detalla el procés darrere d'un producte final i la incidència de la mateixa sobre el medi ambient. A més, posa l'accent en un dels principals problemes que és l'excés de residus que generem i fa una crida perquè tots ens unim a aquesta lluita i aportem el nostre granet de sorra per protegir el nostre planeta.

"​​Em fa sentir molta energia i motivació per seguir endavant i a la fi fer les coses de la millor manera possible pensant i sent conscient amb el medi ambient. Agraeixo molt el reconeixement amb aquest premi als valors de l'esport, i més sent un premi de Reus, la ciutat on he viscut moltes coses i forma part de la meva" comenta Núria sobre aquest reconeixement. La rider ambaixadora de POW té una clara missió d'intentar aconseguir un canvi en els hàbits que la societat té envers el medi ambient i aquest reconeixement li permet veure que va per bon camí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny