Notícia

La RFEDI dona ple suport a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Ha posat la federació a disposició del COE, CSD i els governs de Catalunya i l'Aragó

081213,La Molina,WC2008
La Molina durant la Copa del Món de 2008 Autor/a: O Molas
La RFEDI dóna el seu total suport a la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. El president de la Federació, May Peus Espanya, ha manifestat el seu absolut suport al projecte de JJOO i ha posat la federació a disposició de les principals institucions que encapçalen el projecte com són el COE, CSD i els governs territorials de les CCAA implicades.


banner

La Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) manifesta el seu total suport a la candidatura olímpica en marxa de Pirineus-Barcelona 2030 i que, tot sembla indicar, inclourà el Pirineu Català i Aragonès, a més d'altres seus per als esports de gel en ciutats de les dues comunitats autònomes.

La RFEDI ha constatat en els últims mesos el suport majoritari al projecte per part de les principals institucions de país implicades com el Comitè Olímpic Espanyol (COE), el Consell Superior d'Esports (CSD), i altres entitats municipals i autonòmiques. L'esport base també ha mostrat la seva adhesió al projecte amb les federacions autonòmiques i els clubs en primer terme. Sens dubte, veuen aquesta cita com una oportunitat històrica per impulsar el sector i la seva base esportiva.

En declaracions del president RFEDI, May Peus Espanya, "els Jocs són l'esdeveniment de màxim nivell per a qualsevol esportista, són un punt d'inflexió definitiu tant per al desenvolupament esportiu com per al social i econòmic. És molt important tenir el suport de totes les parts implicades, des de les institucions públiques, fins a les federacions esportives. Confio i em consta que el Comitè Olímpic Espanyol farà tot el possible perquè els JJOO recalin el 2030 als Pirineus".

pirineus_barcelona_2030-la_molina-alabaus
En el comunicat enviat per la RFEDI es fa referència a la candidatura amb el nom de Pirineus-Barcelona 2030, tot i admetre que hi participarà l'Aragó (Foto: arxiu DDLN).

Clau per al desenvolupament de l'esport

Tant l'esport d'elit espanyol com la base depenen d'aquest esdeveniment per donar un pas qualitatiu de futur. Si bé en els últims anys els equips nacionals han racionalitzat els seus entrenaments i augmentat tant la quantitat com qualitat d'aquests, la diferència pressupostària i de mitjans amb els països punters és molt rellevant pel que fa als recursos. És per això que, així com es va concretar per a Barcelona 92 ​​en esports d'estiu, per Pirineus-Barcelona 2030 hi hagi la gran oportunitat d'aconseguir uns equips competitius a primer nivell en totes les modalitats.

En l'última dècada els esports de neu espanyols han aconseguit 5 medalles mundialistes i un bronze olímpic, (sense oblidar el bronze olímpic dels esports de gel) és mostra suficient que s'està treballant en el bon sentit, tot i això es necessita evolucionar cap a uns programes més complets en les seves actuacions i amplis en el nombre d'integrants.

Espanya seu internacional de competicions

Els esports d'hivern espanyols en el seu conjunt gaudeixen d'una notable experiència organitzativa, atresorada amb la celebració de diferents competicions d'elit internacional. S'han disputat Copes del Món d'esquí alpí i surf de neu, març mundials FIS, un Festival Olímpic de la Joventut i 3 Universíades. Molts d'aquests esdeveniments s'han celebrat l'última dècada amb un èxit organitzatiu majúscul i l'aprovació absoluta de la Federació Internacional d'Esquí (FIS). Sens dubte en aquest bon fer han tingut a veure molt les estacions d'esquí organitzadores i les institucions, entitats i voluntariat que, amb el total suport RFEDI, han aconseguit que la neu d'Espanya es veiés en les televisions de tot el món.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny