Notícia

Compte enrere a les estacions amb les proves de càrrega

Aquests dies de finals d'octubre es fan les proves de velocitat, parada i càrrega dels telecadires

221021,La Molina,telecadira,cap de comella,proves carrega
Compte enrere a les estacions amb les proves de càrrega Autor/a: Diaridelaneu
Octubre és un mes de compte enrere a les estacions d'esquí. Ja queden poques setmanes per a l'inici de la temporada i per aquest motiu els centres hivernals inicien les proves de càrrega dels telecadires. És el cas de La Molina, on ahir estaven realitzant les proves de càrrega al telecadira Cap de Comella.


banner728x90diari

Si es compleixen les previsions, entre el 25 de novembre i el 4 de desembre La Molina iniciarà temporada. Així ho van confirmar ahir des de FGC, que ja han començat a comercialitzar els forfets de temporada. Compte enrere activat, doncs, per a la temporada 2021-22, i és que en menys de 35 dies potser ja estem esquiant. Per aquest motiu les estacions d'esquí es troben aquests dies realitzant les darreres comprovacions per deixar-ho tot a punt. És el cas de La Molina, on aquesta setmana estan fent les proves de càrrega i parada de diferents telecadires.

Les proves de càrrega és una operació que consisteix a posar càrregues, en forma de saca plena d'aigua, en cadascuna de les cadires. Tot seguit es fan les comprovacions de pes, velocitat, parada i posada en marxa del motor d'emergència. Malgrat que en el cas de l'estació cerdana les proves es fan amb bosses que s'omplen d'aigua, en altres estacions es fan amb bidons. En qualsevol cas, saques o bidons, el pes d'aquests ha de ser equivalent al mateix nombre de persones que pot transportar cada cadira.

Quan es fan les proves de càrrega?

Les proves de càrrega s'acostumen a fer un cop ha finalitzat la revisió tècnica a què se sotmet cada remuntador, una revisió que s'ha de fer en funció dels anys que la instal·lació porta en funcionament. Aquest és un requisit necessari per a rebre el permís per al seu funcionament.

Tots els funiculars, telefèrics, telecabines, telecadires i teleesquís han de passar revisions periòdiques per tal de rebre l'autorització administrativa d'explotació. En el cas dels teleesquís no cal fer prova de càrrega, ja que l'esquiador està en contacte directe amb el terra i requereix menys proves de pes.

Amb aquest tipus de manteniment es poden prevenir accidents com el que va succeir fa tres hiverns en una estació d'esquí georgiana. Molts lectors deuen recordar el que va passar a Gudauri, quan un telecadira es va posar en marxa a tota velocitat i marxa enrere provocant diversos ferits.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista