Notícia

L'esquí de muntanya en pistes d'alpí a Andorra quedarà regulat per una nova Llei

Andorra sancionarà els qui practiquin l'esquí de muntanya sense forfet a les estacions

skimo,cano
L'esquí de muntanya en pistes d'alpí a Andorra quedarà regulat per una nova Llei Autor/a: Diaridelaneu.cat
La nova llei de l'esquí d'Andorra permetrà que les estacions sancionin aquells que hi practiquin l'esquí de muntanya, dins el seu domini esquiable, sense forfet. Aquesta Llei s'ha batejat amb el nom de Llei relativa a les estacions de muntanya i preveu sancions.


circuit-skimo-serra-alpify
Andorra sancionarà els qui practiquin l'esquí de muntanya sense forfet a les estacions (Foto: Vallnord).

Andorra enllesteix una nova llei de l'esquí que permetrà que les estacions sancionin aquells que hi practiquin l'esquí de muntanya sense forfet. El text del govern andorrà que aquest divendres ha entrat a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència, canvia de nom i s'anomenarà Llei relativa a les estacions de muntanya i englobarà totes les pràctiques que s'hi fan. Aquesta llei deroga l'antiga i el reglament del desembre de l'any passat que regulava la pràctica de la randonnée, que és com s'anomena popularment a Andorra l'esquí de muntanya. Foquejar dins les pistes d'alpí també es coneix, al Pirineu català, com a esquí de pistanya, terme que neix d'unir les modalitats esquí de muntanya i esquí de pista.

Segons informava ahir la ràdio-televisió pública andorrana, la nova llei de l'esquí substituirà la que ja té 20 anys. El canvi respon a la necessitat de regular totes les activitats que s'hi fan al llarg de l'any, una de les quals l'esquí de muntanya. Tal com queda el nou text, aquest permetrà sancionar els practicants d'esquí de muntanya que no duguin el forfet adient quan practiquen dins les pistes d'esquí alpí, no quan això succeeixi fora de les pistes. També especifica la normativa a seguir quan es practica tant de dia com de nit.

Les sancions per la no compra del forfet d'esquí de muntanya seran d'un import equivalent a tres vegades el preu d'aquest tipus de forfet. També se sancionarà la utilització d'un forfet per una persona diferent del seu titular, entre altres aspectes que recull el nou text.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista