Notícia

L'esquí de muntanya amb gos dins les pistes d'alpí andorranes queda prohibit

La llei que regularà l’esquí de muntanya a Andorra prohibeix anar amb gossos

Skimo,gos,masella
La llei que regularà l’esquí de muntanya a Andorra prohibeix anar amb gossos Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Llei que regularà l'esquí de muntanya a Andorra prohibeix anar amb gossos quan s'utilitzen les pistes d'esquí alpí.


banner728x90diari

Forces qüestions resoltes en el cas de l'esquí de muntanya amb la nova llei de l'esquí que s'aprova a Andorra. Una d'aquestes qüestions és que la pràctica de l'esquí de muntanya ara ja queda regulada per una llei. I una Llei és d'obligat compliment, de manera que queda substituït el reglament que en el seu dia es va redactar per intentar regular les diferents modalitats d'esquí.

Si bé en l'anterior reglament algunes qüestions ja quedaven clares i seguien les recomanacions que també s'apliquen al Pirineu català, com ara el fet que els esquiadors de muntanya quan van en grup han de pujar en fila índia, en altres qüestions la Llei va més enllà i regula casos que no estaven tan clars.

És el cas dels qui volen fer esquí de muntanya acompanyats pel seu gos dins les estacions. I és que en el cas de Catalunya les recomanacions impulsades en el seu dia per la FEEC ja desaconsellaven portar animals, lligats o sense lligar, mentre es practica l'esquí de muntanya.En aquesta circumstància, no molt freqüent, però si amb tendència a créixer, la nova Llei andorrana especifica que no es poden portar gossos. També deixa acotada la pràctica en horari nocturn. Detalla que l'esquiador ha de baixar a una velocitat moderada i ha de dur una llanterna frontal que generi un flux lluminós de com a mínim 300 lúmens. A més, caldrà utilitzar accessoris reflectors. I quan arriba el moment de baixar per una pista d'esquí ja de nit, s'ha de fer sempre pel lateral de la pista per no malmetre i respectar el treball dels maquinistes.

En la qüestió del descens, un cop retirades les pells de foca, es detalla quan l'esquiador baixa per una pista d'esquí li són aplicables les normes de conducta establertes per la Federació Internacional d'Esquí (normes FIS). 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny