Notícia

Port Ainé ja pot estrenar el nou aparcament

L'actuació ha suposat una inversió de 935.000 euros

Port Ainea,aparcament
Finalitza la construcció del nou aparcament de l'estació de Port Ainé Autor/a: ACN
Finalitza la construcció del nou aparcament de l'estació de Port Ainé, el qual queda a punt per a la temporada d'hivern. Els treballs, que permeten ampliar la seva capacitat en 290 places, s'han fet amb tècniques de bioenginyeria.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat la construcció del nou aparcament que donarà servei, a partir d'aquesta temporada d'hivern, a l'estació d'esquí de Port Ainé, al municipi de Rialp. L'espai, de 9.000 metres quadrats, té una capacitat per a 290 vehicles.

El projecte s'ha dut a terme utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l'entorn i assegurar-ne la integració paisatgística. L'actuació ha suposat una inversió de 935.000 euros, amb la qual s'amplia la capacitat d'aparcament a l’estació pallaresa, que ja compta amb altres zones d'estacionament (350 places a l'estació intermèdia i 606 la superior), i, a la vegada, s'assegura un accés respectuós amb el medi natural. 

L'aparcament s'ha construït al peu de l'estació de Port Ainé, al costat nord. Té un vial d'accés de doble sentit de circulació de vuit metres d'amplada a través del qual s'accedeix a la plataforma d'estacionament, que té un únic sentit de gir i dos nivells, respectant el pendent de la muntanya. Mentre, a la part central s'ha preservat una illa amb terreny natural d'arbres que els separa.

L'obra s'ha realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria allà on ha estat possible. Així, els murs de contenció de l'illa central de l'aparcament s'han construït aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. També s'han inclòs mesures ambientals compensatòries, com ara l'estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera i l'estabilització i hidrosembra dels talussos de l'aparcament situat a la dreta de l'hotel de l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny