Notícia

Sospiten que part del parc solar de l'estació de Pal se situa dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu

El parc se situa al límit entre l'estació d'esquí de Pal i el terme municipal de Valls de Valira

Parc_solar,Pal,La Massana,Os de civis
Sospiten que part del parc solar de l'estació de Pal se situa dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu Autor/a: Captura d\'Andora Difusió
Els agents rurals de la Generalitat de Catalunya faran una inspecció al planell de la Tossa per comprovar que el parc solar de Vallnord no afecta els límits del parc Natural de l'Alt Pirineu.


os-de-civis-poble-muntanya-valls-de-valira
El parc se situa al límit entre l'estació d'esquí de Pal i el terme municipal d'Os de Civís (Valls de Valira, Alt Urgell).

Els agents rurals de la Generalitat de Catalunya tenen prevista una inspecció ocular al planell de la Tossa, on s'hi està construint un Parc Solar impulsat pel comú de la Massana i l'empresa Nord Andorrà. Aquest parc se situa al límit de l'estació d'esquí de Pal, just sobre la carena divisòria entre els termes municipals de La Massana, a Andorra, i Os de Civis, ja en territori català.

Segons informa avui la ràdio televisió pública andorrana, els mapes cartogràfics del Govern andorrà situen el planell de la Tossa dins els límits territorials del Principat d'Andorra. Per contra, segons els de l'Institut Geogràfic de Catalunya i els de l'Estat espanyol és territori espanyol. Els agents rurals catalans preveuen desenvolupar-hi una inspecció ocular. L'objectiu no és altra que comprovar que el parc solar que hi vol instal·lar EMAP no entri dins els límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

L'afer està sota inspecció per un avís que ha rebut el cos, que es desplaçarà fins al planell per veure fins on arriben les plaques i, després, desenvoluparà els procediments pertinents. Per la seva part, el Comú està convençut que aquell terreny pertany a la Massana.

El projecte ocuparà dues hectàrees i comptarà amb unes 5.400 plaques fotovoltaiques. L'està desenvolupant l'empresa Nord Andorrà, que calcula que la instal·lació serà operativa per a la temporada d'hivern. Davant la qüestió, el cap de Govern andorrà confia en una bona entesa entre els països i apel·la al fet de no "precipitar-se".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny