Notícia

Instal·len els nous senyals d'equipaments d'hivern a les carreteres del Pirineu nord-català

Des de l'1 de novembre passat els vehicles han de circular amb neumàtics de contacte o portar equipaments

pneumatics,hivern,carretera llivia,©diaridelaneu
Instal·len els nous senyals d'equipaments d'hivern a les carreteres del Pirineu nord-català Autor/a: Diaridelaneu
Ja s'han instal·lat els nous senyals d'obligatorietat de circular amb equipaments d'hivern a les carreteres del Pirineu nord-català. La nova normativa va entrar en vigor l'1 de novembre i afecta les comarques de l'Alta Cerdanya, Capcir i les carreteres que travessen el que es coneix com a Alt Conflent.


pneumatics-hivern-bourg-madame-pont-diaridelaneu

La prefectura del Departament dels Pirineus Orientals de França ja ha fet instal·lar els nous senyals de trànsit que indiquen l'obligatorietat de circular amb equipaments d'hivern. Des del passat 1 de novembre tots els vehicles que circulin per les carreteres de muntanya de la Catalunya del Nord, el que administrativament és el Departament dels Pyrénées-Orientales de França, estan obligats a portar equipaments per a la neu. Això són neumàtics de contacte a les quatre rodes o alternativament cadenes metàl·liques o fundes tèxtils.

Els senyals d'obligatorietat s'han instal·lat a l'entrada de les carreteres del departament que estan afectades per aquesta nova normativa d'obligat compliment del codi de circulació. El senyals recorden al conductor que entra en una via afectada per les noves mesures i que, per tant, cal que es compleixi.

De moment ja s'han vist aquests nous senyals als punts fronterers de Llívia i la Guingueta d'Ix (BourgMadame), punts de pas molt transitats per a un bon nombre dels esquiadors sud-catalans que visiten les estacions d'esquí de la zona. L'obligatorietat és vigent des del passat 1 de novembre i ho serà fins al 31 de març.

També a Andorra

Recordar que per circular pel Principat d'Andorra també és obligatori portar equipaments de neu des de l'1 de novembre i fins al 15 de maig. En aquest cas l'obligatorietat es va fer oficial el 2015.

Els departaments limítrofs amb la Val d'Aran i Andorra, Departament de l'Alta Garona i l'Arieja respectivament, també estan afectats per aquesta mateixa obligatorietat.

De fet, és obligatori portar els equipaments a les zones muntanyenques de 48 departaments de França. La prefectura de cada departament és la que determina quins municipis i quines carreteres en són afectades. Així, per exemple, carreteres de muntanya del Vallespir i Alberes, dins el departament dels Pirineus Orientals, no s'han vist afectades per aquesta nova normativa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista