Notícia

La CUP reclama no avançar en la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Han presentat esmenat a la totalitat i demanen aturar la candidatura fins que es faci la consulta

competicio,snowboard,la molina,alabaus
La CUP reclama no avançar en la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Diaridelaneu
La CUP presenta l'esmena a la totalitat als pressupostos i deixarà de nou en mans de les assemblees la decisió final. Els anticapitalistes esperen que el Govern respongui a la seva darrera proposta i mantenen l'oferta de negociar. L'última oferta de la CUP reclama no donar més passos en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern fins que es faci la consulta.


portillo-sortida-snowboard-la-molina

La CUP-UNCG ja ha presentat formalment l'esmena a la totalitat als pressupostos del Govern que havia anunciat. Fonts de la formació expliquen que aquest mateix dimecres al matí, abans de la celebració del ple del Parlament, l'han registrat, seguint el mandat de les seves assemblees.

Tot i això, els anticapitalistes mantenen la seva oferta de diàleg i negociació amb l'executiu, i per això estan a l'espera que el Govern respongui el seu darrer document amb propostes lliurat en les darreres hores. Amb tot, la CUP ja avisa que serà la COP –l'òrgan que aglutina diputats i formacions de la coalició- qui farà una primera valoració dels avenços en la negociació, però seran de nou les assemblees de la militància les que prendran la decisió final. 

Els anticapitalistes consideren que el pas formal de registrar l'esmena a la totalitat al Parlament no treu valor a la negociació que mantenen amb el Govern. De fet, asseguren que fins al moment de les votacions estan a temps per a retirar l'esmena o votar-la en contra malgrat haver estat ells els impulsors. I és que la CUP afirma que acabaran fent una cosa o la contrària en funció dels resultats que donin les converses que tenen amb ERC, JxCat i l'executiu. Durant tot el dia, de fet, estan previstes reunions de la CUP amb JxCat, amb els republicans, i amb tots dos, que tothom emmarca dins la normalitat negociadora. 

La suma dels comuns no és una amenaça 

No obstant, a la formació d'esquerres són conscients de l'oferta que ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, als comuns per a que "se sumin" a un acord pels pressupostos sense que això suposi despenjar cap dels tres partits independentistes del pacte. En aquest sentit, tal i com ha pogut saber l'ACN, Aragonès i ERC tenen previst reunir-se aquest mateix dimecres amb els comuns per a explorar aquesta possibilitat. Des de la CUP, però, no veuen aquesta possible aliança com una amenaça; si més no, d'entrada. Asseguren que tot dependrà de les condicions que posin sobre la taula els membres d'En Comú Podem, de si són contradictòries amb els plantejaments de la CUP, i de si el Govern està disposat a acceptar-les. 

Des de la formació anticapitalista expliquen que la seva voluntat negociadora està més que demostrada i que el darrer document que han fet arribar al Govern va encaminat a intentar desencallar un acord pels pressupostos que sembla que es resisteix. En aquest sentit, emmarquen les seves propostes en una lògica "d'avançar nacionalment, fer un veritable gir a l'esquerra i trencar les dinàmiques de la política sociovergent". 

En aquest sentit, l'última oferta de la CUP reclama tancar la porta a projectes com el Hard Rock, acabar amb les aportacions al Circuit de Catalunya, no donar més passos en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern fins que es faci la consulta, i clarificar el projecte aeroportuari del Govern. També reclama invertir 250 milions més en el parc públic d'habitatge, donat que es considera que l'increment de les partides en matèria d'habitatge es produeix però "sense un canvi de polítiques real". Dins aquest apartat també exigeixen que JxCat retiri les esmenes que ha presentat a la nova llei d'habitatge que està en tràmit i que creuen que desvirtuen la norma. 

En matèria fiscal, la CUP reclama que hi hagi un sistema de trams d'IRPF més progressiu, que augmenti l'aportació de l'1% de catalans que més ingressos tenen i que s'estableixi així una fiscalitat "més proporcional". En relació als pactes amb l'Estat, demanen que s'aposti més clarament per col·locar un referèndum en l'horitzó polític, i que es facin passos per a acabar amb la llei mordassa i altres elements "del marc repressiu" de l'Estat. 

Segons la CUP, "no és un tot o res" i amb aquest document no es pretén posar sobre la taula línies vermelles innegociables. El que pretenen és veure fins a quin punt el Govern pot i vol avançar i "fer una valoració global" del que s'aconsegueix. Amb aquests avenços, la COP –l'òrgan que aglutina diputats i partits que formen part de la CUP- farà una primera valoració, i en funció del que hi hagi, els anticapitalistes tornaran a deixar en mans de les assemblees de militants la decisió final sobre l'esmena a la totalitat que ja han presentat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny