Notícia

A les portes d'un brusc canvi de temps

El gruix de neu a la cara nord podria superar els 50 cm

A les portes d'un brusc canvi de temps
A les portes d'un brusc canvi de temps Autor/a: Troposferica
L’anticicló té les hores comptades. Cel clar, ambient més suau al migdia... Tot plegat s’anirà capgirant a partir del diumenge dia 21. Les altes pressions, fins ara al damunt, es retiraran ràpidament cap a l’Atlàntic nord fins a situar-se entre Islàndia i el Regne Unit.


gruixos-de-neu-canvi-temps-troposferica-19112021
El mapa d’acumulació de neu que presentem és de caràcter orientatiu, subjecte a variacions en la posició final dels centres d’acció i en base a un model de baixa resolució.

Aquest fet obrirà les portes a una davallada progressiva de la temperatura el mateix diumenge i que es notarà, sobretot, al llarg de la setmana del 22 al 28. El contacte d’aquest aire fred amb la Mediterrània afavorirà la gestació de pertorbacions a tocar de casa nostra. Es podran registrar les primeres nevades inconnexes al Pirineu, situant-se el límit entre l’aigua i la neu entorn dels 1600 a 1900 metres en general. 

El temps es mantindria insegur el dilluns dia 22, amb repunt de la inestabilitat entre el dimarts i el dijous dies 23 i 25. Durant aquest període es preveu alguna nevada més intensa i a totes les cotes de les nostres estacions d’esquí.

Irrupció Freda per finalizar el novembre

És interessant apuntar que rere aquest període d’inestabilitat podria seguir una entrada de nord, gèlida. Clouríem la propera setmana, per tant, amb registres plenament hivernals i vent, registrant-se mínimes d’uns -5º o -6ºC a la cota 1500, aproximadament, i de fins a -10º o -12ºC a les cotes superiors. La nevada podria continuar de manera intermitent, sobretot, al vessant nord de les muntanyes, acumulant centímetres!

És el moment de treure la pols als esquís. Tot indica que arrencarem la temporada amb condicions immillorables!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny