Notícia

El 2030 hi haurà neu per fer uns jocs d'hivern

Eloi Cordomí ho ha donat a entendre avui a la presentació de la temporada de neu de la FCEH, ACEM i Secretaria General de l’Esport

Eloi Cordomí avui a la presentació de la temporada de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGAEF)
Eloi Cordomí avui a la presentació de la temporada de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGAEF) Autor/a: FCEH
El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona acull el tret de sortida a la temporada d’hivern 2021-2022 amb optimisme i ganes de tornar a gaudir de la neu i el gel. La FCEH, l’ACEM i la SGEAF van coincidir en remarcar que es tracta d’esports segurs i saludables, practicats en estacions i pistes plenament preparades.
Avui dijous 25 de novembre, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGAEF) van inaugurar conjuntament la temporada d’hivern 2021-2022, amb la presència de representants dels principals agents del sector.

En un escenari que transpira esport per tots costats, com és el Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona, el president de l’ACEM, Aureli Bisbe, era el primer a emfatitzar les enormes ganes que té el sector de començar a gaudir de la neu. “Les xifres de treballadors contractats i de producció de neu de la passada temporada demostren que, malgrat els obstacles, teníem moltes ganes d’estar oberts. I per a aquesta temporada, amb una situació més amable, estem totalment preparats per obrir pistes aquest cap de setmana”.

Estacions i pistes preparades, esports segurs i saludables era la màxima de l’acte, i així es va encarregar d’argumentar-ho el doctor Enric Subirats, que va citar els nombrosos beneficis físics que aporta la pràctica de l’esquí i altres esports de neu.

Per la seva part, la presidenta de la FCEH, Mònica Bosch, va posar sobre la taula la feina duta a terme per la Federació i els seus clubs en l’esport tecnificat, que es tradueix en resultats i en presència dels esportistes en competicions de primer nivell.

monica-bosch-presidenta-fceh

Com a exemples més recents, 5 dels 10 esportistes seleccionats per competir a la Universíada d’Hivern de Suïssa aquest desembre provenen de clubs catalans, mentre que s’espera presència de representants catalans als pròxims Jocs Olímpics d’Hivern 2022. En la mateixa línia, gairebé la meitat (46%) dels esportistes que conformen les estructures estatals de la RFEDI i la RFEDH per a aquesta temporada procedeixen de la FCEH.

Xifres aplaudides per la secretaria general de l’esport i l’activitat física, Anna Caula, que reivindicava la importància de l’esport en moments complexos, com els viscuts amb la Covid-19. “Som un sector molt resilient, i tenim ganes de tornar a gaudir de la seva essència. Després d’aquesta època tan difícil, busquem qualitat de vida, i els esports d’hivern en neu i gel ho són en la seva màxima expressió”, explicitava Caula.

En un 25 de novembre, també, assenyalat per ser el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la secretaria va lloar, especialment, el paper que tenen les dones a la FCEH, on de forma significativa ocupen importants càrrecs tècnics i de direcció. 

presentacio-temporada-fceh

La candidatura Pirineus-Barcelona 2030, present a l'acte

En presència dels principals actors del sector, tampoc es va passar per alt el projecte olímpic Pirineus-Barcelona, recolzat per les diferents parts. “Ha de ser un punt de partida per repensar els nostres Pirineus i millorar les condicions de la gent que hi viu”, apuntava Bosch. La futura candidatura fins i tot va rebre l’aval del meteoròleg de Televisió de Catalunya, Eloi Cordomí, que va assegurar que “de cara al 2030 les condicions de neu no seran gaire diferents de les que tenim ara”. De fet, i sobre aquesta qüestió, la previsió és que la cota de neu pugui moure's, de mitjana, uns 50 metres cap a munt.

En el clàssic pronòstic meteorològic de la temporada d’hivern, Cordomí va assegurar, acompanyat de diferents gràfics, que les perspectives de neu i fred són bones per als pròxims mesos. “No us podeu queixar. Us hem regalat una llevantada de neu amb gruixos de 20 a 50 cm per començar la temporada”, concloïa el meteoròleg entre somriures.

“Només demano que continuem sent un país creatiu, pioner i amb empenta en el món de l’esport”, demanava retòricament Anna Caula. Sens dubte, amb l’acte viscut aquest dijous, motivació i il·lusió no en faltarà.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny