Notícia

Busquen un excursionista perdut al circ de Morens d'Ull de Ter

Els bombers prioritzen la recerca al sector de La Xemeneia

xemeneia,vallter
Busquen un excursionista perdut al circ de Morens d'Ull de Ter Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els bombers busquen des d'ahir un excursionista perdut per la zona de Vallter. Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat han mantingut la cerca durant la nit, malgrat les dures condicions meteorològiques, sobretot l'intens vent.


allau-a-la-xemeneia-de-vallter-2000-1Imatge d'arxiu del sector de la Xemeneia, des de l'estació de Vallter 2000 (Foto: arxiu DDLN).

Els Bombers de la Generalitat busquen un home després que ahir va sortir a caminar per la zona del circ de Morens, al voltant de l'estació de Vallter 2000, i no va tornar. Els serveis d'emergències van rebre l'avís a les 16.05 de la tarda. Immediatament, es van activar els GRAE per fer una cerca per sota del coll de la Marrana i el sector de la Xemeneia.

Dues dotacions dels bombers han continuat treballant tota la nit, en condicions molt dures. Segons ha informat el cos, a la zona hi ha hagut cops de vent molt intensos i una sensació tèrmica de menys 31 graus.

Ahir la zona enregistrava temperatures reals de -14C i la nevada que passava del vessant nord al sud amb el risc de grans acumulacions.

Aquest matí s'han afegit a la cerca, un helicòpter del parc de la Seu d'Urgell i els bombers de Figueres, Girona i Camprodon. La triangulació del telèfon de l'excursionista el situa a la zona de La Xemeneia. Els bombers creuen que va baixar per aquí després de pujar al Pic de la Dona. En total són una quarantena d'efectius els que es troben en aquest moment buscant la persona desapareguda.

Des dels Bombers de la Generalitat es demana que ningú no s'acosti en un intent d'ajudar, les condicions són perilloses.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny