Notícia

Eloi Cordomí

Probablement, l'Eloi és un dels homes del temps de Televisió de Catalunya amb un nivell d'esquí més alt. No en va, fou monitor d'esquí. Com la majoria dels meteoròlegs de casa viu amb passió la seva professió, però els que sempre pensem en blanc, sempre notem la seva tendència a "dedicar-nos"  les prediccions al Pirineu.  

Esquies o surfeges?
Fins fa poc practicava les dues modalitats però fa un temps que tinc l'snowboard una mica abandonat. Ara m'agrada combinar l'esquí alpí amb l'esquí nòrdic. El vaig descobrir fa un parell d'anys i m'agrada molt practicar-lo.

Quan vas començar, quina edat, quina estació?
Els meus pares em van portar a la neu de ben petit i amb tres anys em van posar els primers esquís de plàstic per anar-me familiaritzant. Les esquiades amb la família solíem fer-les a Font-romeu i més tard vam descobrir que a casa teníem estacions molt ben preparades amb uns paisatges impressionants.

Sols anar amb amics? Família? Sol?
Hi vaig en parella, amb els amics o amb el meu germà. O amb tots a la vegada! Anar-hi sol no em compensa. El viatge i els telecadires se'm fan massa llargs si no puc compartir-los amb ningú.

Estació preferida? I la que més visites?
M'agraden les estacions petites i tranquil·les on pugui repetir les pistes una vegada i una altra. L'estació d'Espot té pistes molt variades, uns itineraris brutals, remuntadors ràpids i un paisatge extraordinari. És la meva preferida. L'estació del Port del Comte em transmet unes sensacions especials, m'hi sento com a casa i és la que més visito. A la primavera, quan més neva al Pirineu Oriental, visito les estacions de la Cerdanya i del Ripollès.

Ets de matinar i plegar aviat o de no matinar i en canvi tancar pistes?
Mmmm... cap de les dues: matinar i tancar pistes. Tot i que amb l'edat m'he anat moderant.

Pista o forapista?
Amb un pam de neu pols o amb neu primavera, forapista.

Explica com seria el teu dia "ideal o perfecte"a la neu?
Despertar-se d'hora entre setmana en alguna casa rural, fer un bon esmorzar, arribar a pistes ben d'hora i fer les primeres baixades en alguna pista fàcil acabada de trepitjar. Si ha nevat durant la nit i els arbres estan ben blancs, millor. Esquiar fins que les cames aguantin i passar-me la tarda davant la llar de foc pensant que encara em queden molts dies per tornar a casa.


Fas après -esquí? Quin? Sopar? Sortir de nit?
Per mi el millor après-esquí és reposar davant la llar de foc llegint alguna revista de muntanya i fer un bon sopar. Prefereixo sortir de nit quan estic a Barcelona.

Un record especial o anècdota que t¹agrada recordar?
Mai oblidaré la primera esquiada amb els amics que vam fer a Núria quan tenia 16 anys. Vam pujar amb el tren des de Barcelona i ens vam quedar a dormir a l'alberg del Pic de l'Àliga. Aquell cap de setmana el vam preparar amb molts mesos d'antelació, i va sortir perfecte. Mira si em va agradar que al cap d'uns anys vaig estar un parell de temporades treballant de monitor a l'escola d'esquí de Núria.

Gastronomia, quin és el plat o àpat que et ve de més gust quan ets a la neu?
Un entrepà de botifarra. Suposo que és el menú bàsic de la majoria d'esquiadors. Si faig esquí de fons, sí que m'agrada rematar el dia entaulant-me amb un arròs de muntanya.

Casc si o no?
Sí. Ja fa uns anys que el porto i no sé esquiar sense. Només me'l trec als telecadires per agafar una mica de color.

Guants o manoples?
Guants! Tolero bé el fred.

Ets més telecadira o més de teleesquí?
En aquest sentit sóc molt clàssic i m'agrada agafar sovint el teleesquí. Si va entremig del bosc (en queden pocs d'aquests) em distrec buscant esquirols. M'agraden les estacions on pugui combinar els telecadires amb els teleesquís.

Quin d’aquests dos moments prefereixes, posar-te o treure’t les botes?
Posar-me-les! He après a conviure amb elles, no les trobo tan incòmodes...

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny