Notícia

El Pirineu lleidetà preveu superar el 90% d'ocupació

El Servei Català de Trànsit activa aquest migdia un dispositiu especial que es mantindrà fins dimecres

Port Ainé va inaugurar la temporada lleidetana
Port Ainé va inaugurar la temporada lleidetana Autor/a: ACN - Marta Lluvich
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida espera superar el 90% d'ocupació mitjana durant el pont que comença avui. Amb totes les estacions obertes, tant hotels com càmpings i establiments de turisme rural fregaran el ple. Mentrestant, el Servei Català de Trànsit activarà aquest migdia un dispositiu especial que es mantindrà fins dimecres. S'espera que entre avui i demà surtin uns 485.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, i que els accessos al Pirineu concentrin els problemes viaris més importants.


Els esquiadors es trobaran totes les estacions obertes

El sector turístic del Pirineu de Lleida encara amb molt bones expectatives el llarg pont de la Puríssima que comença avui, i preveu superar el 90% d'ocupació mitjana. Tot i això, hi haurà establiments que penjaran el cartell de complet, sobretot entre dissabte i dilluns. En el cas dels càmpings, ja no queden places als bungalous, mentre que el turisme rural també frega la plena ocupació. L'oferta en hoteleria és més àmplia però també s'espera que alguns establiments arribin al 100% d'ocupació, segons ha explicat el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre. Totes les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà estaran obertes aquests dies i els aficionats a l'esport blanc podran gaudir d'uns bons gruixos de neu, tant en nòrdic com alpí.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida es mostren optimistes amb vista a la Puríssima perquè és "un pont molt llarg i benvingut, ja que se sumen cinc dies per aquelles persones que puguin gaudir-los tots", ha indicat Alegre. En aquest sentit, entre dissabte i dimecres s'estima que, de mitjana, se superarà el 90% d'ocupació; i els dies més forts seran dissabte, diumenge i dilluns. Els bungalous i el turisme rural assoliran la plena ocupació mentre que encara resten places en hoteleria.

"Hi haurà establiments que penjaran el cartell de complet, sobretot entre dissabte i dilluns"


El gerent del Patronat ha indicat que aquestes previsions consoliden la bones xifres d'ocupació registrades a l'estiu en què la demarcació va assolir el rècord històric de pernoctacions, amb més d'1,5 milions, un 8% més que l'estiu del 2019, i també les obtingudes a la tardor, especialment durant els ponts. "Aquestes dades ratifiquen que la destinació de Lleida, tant la de muntanya com la d'interior, es consolida i manté una tendència a l'alça", destacat Juli Alegre.

Aquesta tarda es podrien repetir aquestes imatges als accessos d'Andorra

Trànsit complicat

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que uns 485.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona en el marc d'aquest pont entre avui i demà. Alhora, l'SCT alerta que les carreteres C-16, C-17, C-14, C-25 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants. Pel que fa al retorn, i al ser un pont llarg de cinc dies, es preveu que no es concentri només en un dia i estigui repartit entre la tarda del dilluns 6 i la tarda del dimecres 8. El dispositiu especial per controlar l'operació es posa en marxa aquest divendres a les tres de la tarda, i estarà vigent fins a les dotze de la nit del dimecres 8 de desembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny