Notícia

El Pirineu de Lleida també tanca el pont "molt satisfet"

La meteorologia ha marcat l'obertura de les estacions d'esquí amb una molta bona presència de visitants

PortAine
L'ocupació al Pirineu lleidetà ha fregat el 100% Autor/a: ACN
Les comarques del Pirineu de Lleida han tancat el pont de la Puríssima amb molt bones dades d'ocupació arribant al 95%. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, ha explicat a l'ACN que els hotels han fregat el 100% i la restauració ha penjat el cartell de complet pràcticament cada dia. Pel que fa a les estacions d'esquí, principal reclam pels turistes, han tingut un pont marcat per la meteorologia. El vent d'alguns dies ha obligat a tancar algunes parts de les estacions. Xavier Bigordà, director de l'estació de Port Ainé, ha dit que la gent tenia moltes ganes d'estrenar la temporada d'esquí i estan "molt contents" de l'acollida. Han penjat el cartell de complet en alguns moments.


Port Ainé, ahir dimecres, encara festiu (Foto: ACN)

Molta neu i molts visitants. Aquest és el balanç del Pirineu de Lleida durant el pont de la Puríssima. Les estacions d'esquí s'han omplert i la hostaleria i la restauració també han penjat el cartell de complet pràcticament cada dia. Les previsions s'han acomplert i els establiments de la zona han tingut ocupacions d'entre el 90 i el 95%.

"La veritat és que podem estar contents, ha estat un pont llarg, de cinc dies, que marcava mal temps al principi però que s'ha anat arreglant", assegura el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. "La gent tenia ganes de sortir i això ha fet que els establiments tinguessin un nivell d'ocupació molt alt", afegeix. Tant és així que les xifres els fan ser "optimistes" de cares a les properes festes de Nadal. "Ens fa estar contents venint d'on venim", remarca Cartellarnau.

Una imatge d'Esterri d'Àneu aquest pont (Foto: ACN)

També es mostra satisfet amb els nivell d'ocupació el director de l'estació d'esquí de Port Ainé, Xavier Bigordà. "Feia temps que no podíem obrir la temporada amb els gruixos d'entre 40 i 60 centímetres de neu i els clients que hem tingut", recorda.

De fet, diu que ni els episodis de mal temps –amb vent- que han tingut alguns dels dies festius han frenat l'afluència i que, fins i tot, han hagut de tancar accessos a la part baixa per l'acumulació de gent. "La gent tenia moltes ganes i afrontem una temporada molt positiva", afegeix Bigordà.

Més de 46.000 visitants a les estacions de Ferrocarrils
En global, les sis estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils (FGC) han rebut més de 46.0000 visitant durant el pont i ja superen els nivell d'afluència prepandèmia. En concret, en un 18% respecte del pont de la Puríssima del 2019, quan en van tenir 39.000. I si mirem al detall, la Molina ha acollit 20.102 persones; la Vall de Núria, 6.854; Vallter, 3.751; Espot, 4.066, Port Ainé, 6.358 i Boí Taüll, 5.418.
El mal temps no ha espantat els esquiadors (Font: ACN)

Les bones condicions de neu al Pirineu i el bon estat de les pistes han afavorit l'arribada de visitants. "Fem una valoració molt positiva de com ha anat el pont a les estacions d'FGC. Hem superat les dades del 2019 i això ha estat possible gràcies a unes condicions de neu immillorables però també a disposar de totes les estacions a ple rendiment", assegura la presidenta de FGC, Marta Subirà.

A més, la quantitat de neu que ha caigut durant aquests dies fa que hi hagi gran gruixos i permet ser optimistes de cares a la temporada de Nadal. "Les precipitacions de neu d'aquests dies en permeten tenir pràcticament assegurada neu pel Nadal i per tant tindrem les nostres destinacions en un estat òptim", remarca Subirà.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny