Notícia

El Tren Blanc de La Molina i Vall de Núria es reprendrà aquest cap de setmana

estacio tren,la molina
El Tren Blanc de La Molina i Vall de Núria es reprendrà aquest cap de setmana Autor/a: Arxiu La Molina
El Govern confirma que el servei del Tren Blanc de l'R3 es reprendrà aquest cap de setmana. El secretari de Territori i Mobilitat demana la restitució del servei de la línia Binèfar-Lleida.


728x90_alpi_hivern_ara-lleida-cat

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat que aquest mateix cap de setmana Renfe reprendrà el servei del Tren Blanc de l'R3. És un servei semidirecte que uneix l'Hospitalet de Llobregat amb Puigcerdà els dissabtes, diumenges i festius de la temporada de neu. Sense avisar i de manera unilateral, Renfe va suspendre el servei. Una de les justificacions va ser la manca de maquinistes. Per Gavín "no és cap argument" i veu en el traspàs "absolut i complet" de Rodalies l'única sortida a aquesta situació. El secretari de Mobilitat va demanar ja fa dies per carta a Renfe la restitució del servei de la línia Binèfar-Lleida. Gavín ha recordat que tot i no tenir competències en aquesta línia afecta molts veïns de Lleida.

Gavín ha recordat que quan el Govern es va assabentar que el servei del Tren Blanc s'havia suspès van "exigir" que el servei es tornés a posar en marxa. Serà aquest cap de setmana quan tornarà a funcionar i perquè tingui continuïtat, ha dit Gavín.

Pel secretari de Territori i Mobilitat la supressió d'aquests serveis entra en total contradicció amb les actuacions que s'estan duent a terme per a la potenciació dels serveis de transport públic i la mobilitat sostenible.

El tren funciona des del 2011, fa 10 anys, i circulava a primera hora del matí en sentit Puigcerdà amb parada a Barcelona, Granollers-Canovelles, Vic, Ripoll, Ribes de Freser i la Molina. A la tarda feia el trajecte de tornada amb l'objectiu de facilitar i promoure l'accés en transport públic a les estacions d'esquí.

La suspensió fa setmanes de la línia Binèfar-Lleida també es va prendre de forma "unilateral" segons Gavín i així ho va transmetre per carta a Renfe, argumentant que aquesta decisió comportarà "un perjudici important als usuaris" i a la mobilitat a l'entorn de Lleida. Per aquest motiu va requerir fer les actuacions necessàries per a mantenir l'oferta actual de serveis.

A saber:
El Tren Blanc uneix Barcelona i La Molina i Puigcerdà els caps de setmana i festius des de demà dissabte fins el 18 d’abril.  L’objectiu del Tren Blanc és facilitar l’accessibilitat dels viatgers a les pistes d’esquí durant els caps de setmana i festius, i també millorar la comunicació entre Barcelona i la capital de la Cerdanya.
 
El tren sortirà els dissabtes, diumenges i festius des de Barcelona-Plaça de Catalunya a les 6.13h i arribarà a La Molina a les 08.35. La tornada serà a les 17.31 h de Puigcerdà, passarà per La Molina a les 17:52 h i arribarà a Plaça Catalunya a les 20.36 h.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny