Notícia

La FEEC comença a impartir càpsules formatives d'esports d'hivern

S'emmarquen en el projecte 'Forma't les quatre estacions de l'any'

GRANDVALIRA,SKIMO,ESQUÍ DE MUNTANYA
La primera càpsula serà de raquetes de neu Autor/a: Grandvalira
La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha posat en marxa el projecte 'Forma't les quatre estacions de l'any', que vol oferir formació específica als federats perquè puguin gaudir de la muntanya amb la màxima seguretat. Cada estació de l'any proposaran una sèrie de càpsules específiques, i aquest hivern ja n'hi haurà de raquetes de neu, alpinisme i esquí de muntanya.


L’Àrea de Formació i l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha posat en marxa el projecte Forma’t les quatre estacions de l’any, l'objectiu del qual és oferir formació específica per a tots els federats i federades, amb una proposta de quatre disciplines esportives de la FEEC per cada estació de l’any.

Aquestes càpsules formatives seran d’una jornada i estaran repartides per tot el territori català. Els federats es podran inscriure a les formacions que més els interessi a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

Una altra de les càpsules serà d'esquí de muntanya

Una proposta per a cada estació
Les càpsules formatives d’hivern començaran el 16 de gener amb una jornada formativa de Raquetes de Neu al Puigllançada (Berguedà). Continuaran amb una càpsula d’Alpinisme el 22 de gener al Puigpedrós (Cerdanya), i seguiran a l’estació d’esquí de Vallter (Ripollès) amb una d’Iniciació en l’Esquí de Muntanya el 30 de gener, la qual es repetirà en la mateixa ubicació el 12 de febrer. Finalment, el 5 de febrer, serà el torn de la càpsula formativa de perfeccionament en l’Esquí de Muntanya, que es farà al Puigpedrós (Cerdanya).

728x90_alpi_hivern_ara-lleida-cat

Pels mesos de primavera estan previstes jornades formatives de Marxa Nòrdica, Escalada, Descens de Barrancs i Alpinisme. A l’estiu, Marxa Aquàtica, Orientació i conducció, ús de GPS i Marxa Nòrdica; i finalment a la tardor tots els federats i federades interessades podran formar-se en les Curses per Muntanya, els Primers Auxilis, la Progressió per crestes i l’Escalada.

El detall de l’activitat, hora, preu, lloc exacte i material, sortirà un mes abans de cada càpsula al gestor d’activitats i al web de la FEEC. El calendari pot estar subjecte a canvis i es poden ampliar o anul·lar les formacions en relació amb els inscrits.

Per realitzar aquestes formacions, els socis de les entitats hauran de disposar de llicència federativa de l’any en curs amb la modalitat necessària per desenvolupar l’activitat.

A la muntanya, amb seguretat
L’objectiu d’aquestes càpsules formatives és donar facilitats a tots els federats i federades perquè practiquin els diferents esports de muntanya amb els coneixements suficients i de manera segura. Des de la FEEC insisteicen en el fet que "sempre que anem a la muntanya, la seguretat és el primordial". "Per aquest motiu creiem que la formació ha de ser el punt de partida i oferim aquestes càpsules formatives com una eina més per a fer la muntanya més segura", conclouen.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny