Notícia

Nova cascada de gel a gairebé 3000 metres, al Pic du Midi

Escalar-la és una de les activitats estrella d’aquest hivern, i per fer-ho només cal tenir una bona forma física

Pic Du Midi, cascada gel
L'activitat es pot practicar sota la supervisió d'un guia de muntanya expert
Ubicat al bell mig dels Alts Pirineus, el Pic du Midi ha posat aquest hivern a l’abast del gran públic una cascada natural de gel a 2.877 metres. Escalar-la s’ha convertit en  una de les activitats estrella d’aquest hivern, i per fer-ho només cal tenir una bona forma física. A més, els esquiadors experts poden completar l’experiència amb un descens freeride.La cascada està ubicada al costat de la passarel·la del Pont dans le Ciel


L’escalada sobre gel, normalment reservada a escaladors experts, espanta tant com fascina. Però aquest hivern el Pic du Midi (Alts Pirineus) ha posat a l’abast del gran públic una cascada natural a 2.877 metres d’alçada. Està ubicada a la cara nord, just al costat de la passarel·la del Ponton dans le Ciel, i s’hi pot accedir directament des de la terrassa de l’observatori astronòmic.

Aquesta cascada, que permetrà donar a conèixer aquest tipus d’escalada al gran públic en unes condicions de seguretat òptimes, es forma a l’hivern amb l’excés d’aigua procedent del llac Oncet. L’aigua es canalitza en el circuit de l’observatori astronòmic i forma un patró de gel que fins a la primavera no torna a fluir muntanya avall.

A diferència d’altres cascades de gel, aquesta la pot escalar qualsevol persona que estigui en bona forma. És a dir, que no cal tenir experiència prèvia. Un guia d’alta muntanya introdueix els novells en la disciplina, i els proporciona tot el material necessari. Estem parlant de casc, grampons, piolet i arnés. I després d’aprendre les tècniques i moviments bàsics, els escaladors -assegurats en tot moment pel guia- passaran a l’altre costat de la barana, baixaran fins al peu de la paret de gel i començaran el seu ascens.


S'hi accedeix des de la terrassa de l'observatori astronòmic

Aquestes iniciacions duren mig dia. El programa inclou el trajecte en telefèric fins al Pic du Midi, el descobriment del material i de l’equip d’alpinisme, l’aprenentatge de les tècniques i els moviments de l’escalada, i l’ascens de diferents parets de la cascada de gel, des de les més lleus fins a les més verticals. Les sessions per als novells estan tota l’estona supervisades per guies experts, i tenen un preu de 220 euros.

A més, si els practicants tenen un bon nivell d’esquí, poden completar la jornada amb el descens del Pic du Midi, una de les zones de freeride més importants del món, amb esquís.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny