Notícia

El Parlament aprova una nova moció a favor dels Jocs d'Hivern

El Govern recorda que abans de formalitzar la candidatura s'ha de fer la consulta al territori

Autor/a: Arxiu
El Parlament de Catalunya va aprovar divendres una part d'una moció presentada pel PSC sobre polítiques del turisme. I entre els assumptes que van rebre el vist-i-plau de la Cambra catalana hi havia la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030.

728x90_alpi_hivern_ara-lleida-cat

Durant el debat del text, el diputat d'ERC Bartomeu Compte va carregar contra la "sociovergència". Va criticar que no s'hagi acceptat una esmena d'Esquerra que defensava apostar per projectes d'inversió que tinguin en compte les condicions ambientals i el territori afectat: "Però la sociovergència ha tornat a aparèixer per tornar als macroprojectes", va lamentar. Tot seguit, el diputat va advertir, per exemple, que el projecte del Hard Rock (BCN World) "entra en crisi per problemes ambientals" i que "obliga a un canvi" en aquest sentit.

El diputat d'ERC va afegir que cal pensar si "macroprojectes" com el de Hard Rock i les necessitats globals són "compatibles" amb el tipus de turisme pel qual creu que cal apostar: "Insistim en grans projectes però tenim propostes de turisme proper i diversificat", i va citar el Tarraco Viva com a exemple.

Compte va afegir que la "sociovergència" ha tornat a "aprofitar qualsevol oportunitat" per apostar per BCN World a Tarragona. Els diputats i diputades d'ERC van aplaudir la seva intervenció, cosa que no van fer els i les representants de Junts.

A la rèplica del debat, el diputat del PSC-Units que havia defensat la moció, Juan Luis Ruiz, va demanar a Compte que "deixi de parlar de sociovergència": "Els únics que han governat amb ells son vostès", va reblar.

En qualsevol cas, respecte de la moció, es va aprovar atraure, cercar, propiciar i donar suport a projectes d'inversió, com l'ampliació del Prat o BCN World i els Jocs d'Hivern, després que el PSC acceptés una esmena de JxCat. En canvi, el ple va rebutjar crear la Secretaria General de Turisme (els grups que donen suport al Govern van argumentar que ja s'està preparant).

Això va ser així després que el passat 2 de desembre ja es presentés per primer cop la moció. Tal com va explicar aleshores el Diari de la Neu, sobre els Jocs es demanava que el Parlament donés suport al projecte "tenint en compte la opinió i implicació de les institucions territorials i la importància pel desenvolupament econòmic de la zona". Es va aprovar amb el suport de socialistes, Junts, Ciutadans i Vox. La CUP i els comuns s'hi van oposar. ERC i el PP van optar per l'abstenció. I és que el punt en qüestió demanava suport per al manifest que el Síndic d'Aran i el COE van presentar fa unes setmanes a Vielha. El Govern recorda que abans de formalitzar la candidatura s'ha de fer la consulta al territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny