Notícia

Jesús Fierro, nou director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral

L'expresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell substitueix en el càrrec a Albert Alins

Jesús Fierro
Fierro, en la seva etapa de regidor de la Seu Autor/a: ACN
L'expresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell Jesús Fierro ha estat nomenat aquest dimarts nou director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral en substitució d'Albert Alins.

Nascut a Tremp l'any 1961, Fierro és graduat en Direcció d'Empreses Tecnològiques per la URL. A més d'estar al capdavant de l'ens comarcal alturgellenc entre els anys 2007 i 2019, també va ser regidor i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell des de 2003 i fins la passada legislatura. Al consistori va ocupar àrees de responsabilitat de Governació, Hisenda, Urbanisme i Policia Municipal. En aquest període també va ser president del Grup d'Acció Local (Leader) Alt Urgell - Cerdanya. A més, va ser diputat a la Diputació de Lleida entre 2003 i 2007. Prèviament, també ha exercit càrrecs de direcció a l'empresa privada. A més, ha estat vinculat durant molts anys al món del bàsquet, inicialment com a jugador, després com entrenador i també com a membre de la junta directiva.

728x90_alpi_hivern_ara-lleida-cat

La direcció general de Polítiques de Muntanya i del Litoral depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat i té diverses funcions. Entre les més destacades, hi ha coordinar l’execució de les polítiques del Departament que són estratègiques per als territoris del litoral, d’entorns rurals i de muntanya; proposar i gestionar programes i projectes estratègics per als territoris d’entorns rurals i de muntanya que puguin comportar la mobilització de recursos tècnics i econòmics existents en altres departaments; informar en els processos normatius i de planificació i programació per garantir que es tenen en compte les especificitats dels territoris de muntanya; vetllar, en col·laboració amb les delegacions territorials del Govern de la Generalitat, per la coordinació de les actuacions de l'Administració de la Generalitat i de les altres administracions públiques que afectin els territoris de muntanya; participar en les comissions transversals que afectin els territoris de muntanya, i donar suport a la Taula estratègica de les estacions de muntanya; o gestionar el conjunt d'actuacions de la Secretaria en matèria d’entorns rurals i muntanya i litoral que estiguin relacionades amb les polítiques i els programes de la Unió Europea, així com altres d'abast internacional, i fer-ne el corresponent seguiment en col·laboració amb el Gabinet Tècnic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny