Notícia

Formiguères espera una bona temporada que li permeti ampliar el domini esquiable

El 15% dels seus clients són d'origen català o espanyol


Amb un 100% de les pistes obertes, l'estació d'esquí de Formiguères ha començat la temporada d'una manera excepcional, i espera acabar-la igual. El seu director general, Vicent Daniel, explica al Diari de la Neu que això els aniria molt bé pels seus projectes d'ampliar el domini.Formiguères és una estació molt familiar


Dilluns 20 de desembre. Primer dia de vacances de Nadal a França, i primer dia feiner amb l'estació d'esquí de Formiguères oberta. Amb un cel extraordinàriament clar, l'ascens cap a pistes ja denota uns gruixos de neu insòlits en els últims anys. I l'indicador no falla. A dalt, tot obert i neu pols.

El director general de Formiguères, Vicent Daniel, explica que “la temporada ha començat molt i molt bé, perquè el temps és molt bo, hi ha molta neu, hi ha sol, hi ha gent, i tothom està content”. I afegeix que “la perspectiva és molt bona”. “És una oportunitat molt bona, perquè tenim molts projectes d'ampliar el domini, i aquest any ens anirà molt bé”, explica el màxim responsable de l'estació.

vicent-daniel-director-formigueres
Vicent Daniel, director de Formigueres (G. A.).

Per arribar a Formiguera, al cor del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, voregem un llac de Matamala completament glaçat que ja ens ofereix unes vistes espectaculars, preludi del que també podrem admirar mentre esquiem. A l'aparcament, a primera hora, pràcticament tot són famílies franceses (a Catalunya encara tothom treballa i els nens tenen escola). No en va la qualifiquen com a estació familiar, i no en va tampoc l'estació disposa de dos espais infantils i per a debutants.


El domini disposa de dues zones infantils i per a debutants

Però això no sempre és així. Vicent Daniel explica que, de mitjana, un 15% de la seva clientela procedeix de “la Catalunya del sud” o de la resta de l'Estat espanyol. I de fet, per Cap d'Any també esperen aquest percentatge, i n'estan molt contents. “Perquè per nosaltres és un client molt bo, que sempre és simpàtic, i volem que continuï venint”, diu Daniel. A més, d'una plantilla d'uns 50 empleats, entre el 10 i el 20% del personal (entre 5 i 10 persones) són catalans.


L'estació té tot el domini obert i una gran oferta de fora-pistes

Tornant al nostre dia d'esquí (el primer en què l'estació ja estarà oberta ininterrompudament cada dia de la setmana), els mapes parlen clar: les 19 pistes (tres verdes, sis blaves, nou vermelles i una negra) estan obertes, i els gruixos acumulats en les últimes setmanes també ofereixen la possibilitat de fer uns fora-pistes sensacionals. De la cota 1.500 a la cota 2.400. Als remuntadors, gens ni mica de cua. I la qualitat de la neu també és magnífica: zero fang i zero gel. De fet, els responsables de l'estació ens expliquen que justament ahir hi va ocórrer un fet excepcional: ni tan sols a la cota més alta de l'estació hi bufava una brisa de vent. Unes condicions òptimes per a una temporada que s'espera que també ho sigui.


Més sobre Formigueres
10 qüestions que cal saber de Formigueres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny