Notícia

Porté-Puymorens espera rebre 20.000 esquiadors fins passat Reis

La gran novetat d'aquesta temporada és l'snowpark del sector de la Vinyola


L'estació de muntanya de Porté-Puymorens, ubicada a l'Alta Cercanya, espera rebre fins a 20.000 esquiadors aquestes vacances de Nadal. D'aquests, el 75% seran d'origen català. La gran novetat d'aquesta temporada és l'snowpark que s'ha habilitat al sector de la Vinyola. I de cara a l'any que ve, l'estació ja espera tenir el telecadira desembragable que reduirà a la meitat el temps d'ascens fins a la Mina.Les condicions meteorològiques d'aquesta setmana han estat molt bones


Ubicada a l'Alta Cerdanya, just a la frontera entre Catalunya i Andorra, Porté-Puymorens espera rebre uns 20.000 esquiadors aquestes vacances de Nadal. És la previsió que fa el seu director, Eric Charre, que es mostra molt satisfet de com ha començat la temporada. Van obrir el 20 de novembre, “i de seguida el temps va ajudar tota l'estació, amb una acumulació de neu de més d'1,5 metres”, explica el màxim responsable de les instal·lacions. Això els ha permès tenir un domini “com si fos el mes de febrer”. “És increïble: tota l'estació oberta, totes les pistes, a baix hi ha una ribera i ara hi començarem a esquiar per sobre...”, explica Charre.

A l'hora de fer una previsió per als propers dies, diu que des d'ara i fins Reis, que és quan acaben les vacances nadalenques a Catalunya, rebran uns 20.000 esquiadors. El gran gruix arribaran passat Nadal, i s'espera que els dies més forts siguin el 26 i 27 de setembre, quan poden arribar a acollir fins a 3.500 persones diàries. “Del 26 fins al 31 sabem que tindrem una afluència molt molt alta. Totes les estacions de les Neus Catalanes estem obertes i hi ha una oferta global que és molt interessant per als esquiadors”, explica Charre, que afegeix: “A Porté-Puymorens també, perquè esquiar des de la cota 2.500 fins al poble, a la 1.600, ens permet fer un esquí com si fos al mes de febrer, i això és increïble”.


Els dies de màxima afluència esperen rebre uns 3.500 esquiadors

D'aquests esquiadors, més del 75% són d'origen català. I és que tal com diu el mateix director, Porté-Puymorens “és l'estació més catalana de França”. “És una estació que fa molt de temps va permetre a molts esquiadors començar a esquiar, i ara aquests esquiadors, que ja són grans, com jo, hi continuen venint amb els nens”, explica Charre. I precisament gràcies a això també s'espera que la setmana de Reis, quan a França ja no fan vacances, sigui igualment bona.

Pel que fa als empleats, en tenen un 20% de catalans. Treballen tant a les pistes com a fora o trepitjant neu, entre d'altres. “És la imatge de la Cerdanya: meitat de França i meitat d'Espanya”, exemplifica Charre.


El 75% dels clients i el 25% dels treballadors de l'estació són catalans

Una estació per a tothom

Amb 34 pistes i 10 remuntadors oberts, aquesta setmana Porté-Puymorens acumula uns gruixos d'entre 1,5 i 3,5 metres de neu. Això, sumat al bon temps i a l'espectacularitat de vistes que ofereix, la converteix en una estació ideal per gaudir tant de l'esquí alpí i l'snowboard (ja sigui a pistes o fora-pistes) com del fons i l'skimo. De fet, el domini també inclou un circuit d'esquí nòrdic, i és punt de sortida de l'esquí de muntanya cap als massissos veïns.

L'snowpark, la gran novetat

La gran novetat d'aquesta temporada, que Charre defineix com “una antiga novetat”, és l'snowpark que s'ha habilitat al costat de la Vinyola. Un espai que antigament ja hi havia sigut, i que enguany s'ha recuperat. Per aconseguir-ho, s'ha contractat personal específic per treballar els bams, tots els salts i els mòduls, i s'ha canviat una mica la manera de treballar, “amb personal que són d'aquest club una mica tancat dels riders”.


L'snowpark de la Vinyola està gestionat per personal especialitzat

El director de l'estació qualifica l'espai com “una revolució”, i diu: “Sabem que hi ha molta gent que ve, per exemple, de la secció d'estudis de Font-Romeu, a practicar freeride a Porté-Puymorens i al seu snowpark”.

El telecadira desembragable, una realitat imminent

A més, la temporada que ve l'estació ja podria tenir el tan anhelat telecadira desembragable. El nou remuntador, de sis places, substituirà l'actual telecadira del sector de la Mina, i segons Charre, “és una espera de tots els clients”. I és que si actualment es tarden entre 13 i 14 minuts per pujar des de baix fins a la cota més alta del domini, amb el nou telecadira el trajecte es podrà fer en 6 minuts i mig. És a dir, que el temps de l'ascens es reduirà a la meitat.

El nou telecadira arribarà més amunt que l'actual. I segons el director, permetrà tenir “una nova estació a dins de l'estació”. Això és així perquè el sector de la Mina podrà oferir fins a vuit pistes, “des del nivell més fàcil, el verd, fins al negre, dins d'una canal on és molt interessant d'esquiar”, explica Charre.


Amb el nou telecadira es podrà pujar a la Mina en només 6 minut i mig

De moment, l'estació ja té el permís per construir el telecadira i totes les autoritzacions ecològiques. També han fet una consulta amb totes les empreses que poden construir una instal·lació d'aquestes característiques, i estan a l'espera de rebre els pressupostos per fer un estudi una mica més avançat que els permeti triar el constructor. Tot això, segons Eric Charre, estarà enllestit “com a màxim, si no és l'any que ve, el proper”. “Però és com tot: a la muntanya s'ha de fer a poc a poc, pas a pas, però hi arribarem segur”, assegura el director.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny