Notícia

Irineu Esteve i Carola Vila avancen posicions en el Tour de Ski

Després de disputar les proves de Lenzerheide (Suïssa), els andorrans s'han traslladat a Oberstdorf (Alemanya)

CarolaVila
Carola Vila, el primer dia de competició Autor/a: Nordi Focus
Els fondistes andorrans Irineu Esteve i Carola Vila estan disputant aquesta setmana el Tour de Ski 2021-2022. Dimarts i dimecres van disputar les dues primeres proves a l'estació suïssa de Lenzerheide, i ara s'han traslladat a Oberstdorf, Alemanya, on demà es reprendrà la competició. De moment, Esteve és 46è a la general i Vila, 60a.


Els fondistes andorrans Irineu Esteve i Carola Vila estan disputant aquests dies el Tour de Ski 2021-2022, que va començar dimarts i s'allargarà fins el dimarts de la setmana que ve (4 de gener).

Dimarts, Esteve i Vila van disputar la primera cita a Lenzerheide (Suïssa). Hi van disputar la prova sprint, curta, explosiva, que no és el punt fort dels corredors andorrans, més habituats a més distància. Tot i això, els dos van perdre pocs segons, i van acabar en les posicions 102 i 78 respectivament. Esteve va marcar un temps de 2.58.15, a 19.11 del millor registre, que va ser per al noruec Johannes Hoesflot Klaebo (que va guanyar la cursa en la fase final amb un temps de 2.39.04). Per la seva banda, Vila va acabar la cursa amb 3.21.15, a 21.03 de la millor corredora, que dimarts va ser la nord-americana Jessie Diggins, que s’ha imposat amb 3.00.12.


Irineu Esteve és 46è a la general (Foto: Nordic Focus)

En aquesta primera jornada, el tècnic Joan Erola va dir: “Avui posicions com sabíem, al darrere. Irineu ha perdut 21 segons, potser podíem haver estat un parell de segons millor, però màxim això. La Carola penso que ha fet un bon sprint, ha perdut temps, però per a nosaltres, que no som sprinters, no és un mal temps. Estem darrere, com suposàvem, i ja estem preparant la carrera de distància de demà”.

Ahir a la tarda, la segona cita van ser els 15km clàssic per a la categoria masculina i 10km per a la femenina. Irineu Esteve va ser 40è i Carola Vila, 64a. Esteve va tardar 37.06,8 en completar el recorregut, de manera que va quedar a 2.15,1 del guanyador, el finlandès Iivo Niskanen, i a 10 segons de la 30a plaça. En aquest segon dia de competició, l'andorrà va rebre una targeta groga per obstaculitzar el camí a un contrari. Ara, en la general, després de les dues curses disputades, Esteve es troba en la 46a plaça amb 40.04,0, a 3.02,0 del líder.

Després de la carrera, el mateix Esteve va valorar: “La primera volta he sortit bastant lent i després m’ha passat el que sortia just darrera meu, que anava amb bons temps, i m’he pogut enganxar les últimes voltes. Em falta acabar de sortir la primera volta bé”.

Pel que fa a Carola Vila, va acabar els 10 km amb 29.53,6, a 2.49,6 de la guanyadora, la finlandesa Kerltu Niskanen, i a 1.10 de la 30a posició. Vila és 65a de la general, amb 33.14,0, a 3.29,0 de la líder. Després de la prova d'ahir, Vila va explicar: “Ha estat una cursa normal, podíem haver perdut molt però amb les condicions que hi havia, molt difícils, hem sabut jugar i penso que l’hem salvat bastant bé. Però, hem d’intentar millorar i fer millors posicions a les pròximes carreres”.

Per la seva banda, Joan Erola va admetre: “Ha sigut un dia complicat perquè ha estat nevant tot el dia, i a nivell de material ha estat difícil, tot i que ho hem pogut salvar bastant bé. La Carola ha fet la seva cursa, és una cursa correcta. Irineu penso que ha fet una bona cursa. Ha passat una mica com l’altre dia, que en la primera volta ha sortint lent i a les altres dues ha anat bastant bé”.

Ara el Tour de Ski viatja a Alemanya, on es disputaran dos dies de competició, demà (31 de desembre) i dissabte (1 de gener), a l’estació d’Oberstdorf. Seran 15 km i 10 km master class, en homes i dones, respectivament, el dia 31, i la cursa sprint del dia 1.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny