Notícia

Vallter 2000 reorganitza accessos i aparcaments

L'estació planifica l'accés a la base principal de serveis

Vallter planifica accessos i aparcaments. Vista de les plataformes 5 i 6
Vallter planifica accessos i aparcaments. Vista de les plataformes 5 i 6 Autor/a: Diaridelaneu
Vallter 2000 ha començat a organitzar de diferent manera l'accés a la base principal de l'estació, que se situa al Pla de Morens, a 2.135 metres. En aquesta cota s'hi troben les plataformes d'aparcament 1, 2 i 3, però en aquests estacionaments i en temporada de neu només hi poden accedir els esquiadors que hagin comprat el forfet en línia. O els qui disposin d'un forfet de temporada. I la resta? També hi poden accedir, així i tot no directament amb el seu vehicle. Us ho expliquem.


vallter-parking-plataforma-1-2Vallter planifica accessos i aparcaments. Vista de les plataformes 1 i 2 (Foto: Diaridelaneu.cat).

Que Vallter 2000 és una estació d’èxit es demostra cap de setmana rere cap de setmana. Especialment, si hi ha neu i la meteorologia acompanya. Això fa que sovint en dies festius els aparcaments de l’estació quedin a la vora del col·lapse. I de fet, sovint passa que els responsables de l’estació, conjuntament amb Protecció Civil i Mossos d’Esquadra, han de tancar els accessos. Són tancaments puntuals a l’altura de Setcases, que poden durar minuts o hores, fins que a dalt a l’estació, uns 9 quilòmetres més amunt, s’alliberin places d’aparcament. A la pràctica i per a molts dels esquiadors habituals de Vallter, això els suposa no poder arribar a l’estació si no ho fan molt d’hora.I és que, de fet, l’estació té una capacitat d’acollir 950 vehicles que en determinats dies “punta” ja queden plens quan són les 10 del matí. A més, als esquiadors que visiten l’estació per practicar l’esquí alpí, també cal afegir-hi els que hi practiquen esquí de muntanya, i que sovint hi arriben la nit abans per pernoctar-hi amb vehicles autocaravana. També són un percentatge important els qui només volen passar el dia a la neu per gaudir-ne amb un trineu.

vallter-pla-de-morens-restaurant-aparcament-pista-barquins-esquiadora-12122021

Per resoldre de la millor manera possible l’accés als aparcaments per a aquests diferents usuaris, enguany l’estació ha fet una aposta rellevant per planificar els accessos. Així, les 950 places d’estacionament estan repartides entre 6 plataformes situades a diferents cotes. Tres estan situades al Pla de Morens (2.135 m), on s’hi troben els serveis principals de l’estació com ara restaurant, botiga, centre mèdic o servei de lloguer de material, i que són les 1, 2 i 3. En aquestes és obligatòria la compra prèvia en línia del forfet o bé disposar d’un passi de temporada.

Plataforma 6, la destinada a pernoctar amb autocaravana

Per contra, l’accés als aparcaments més baixos, 4, 5 i 6 (situats a la cota 1985 m), és el reservat als visitants sense forfet o per als clients que, tot i haver comprat el forfet en línia quan arriben en aquest punt, personal de l’estació que regula els estacionaments els informen que ja no queden places als aparcaments superiors.

Aquestes plataformes d’estacionament més baixes també són les destinades a les autocaravanes. En concret, la plataforma 6, situada més o menys davant el refugi de la Creu Roja i hostal Pastuira, és l'única en la qual es permet pernoctar.

Des d’aquestes plataformes l’accés al Pla de Morens es pot fer per mitjà del telecadira Enric Planella o per mitjà dels busos llançadora que uneixen les dues zones.

Més informació a les xarxes socials de Vallter 2000.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny