Notícia

Més de 170 km de nòrdic, al Pirineu de Lleida

Sant Joan de l'Erm, Tuixent-laVansa, Virós-Vallferrera, Lles de Cerdanya, Aransa, Tavascan i Beret oferixen circuits per a tots els nivells

Lles,esquídefons
Lles de Cerdanya disposa del domini nòrdic més gran de l'Estat
A part de les 245 pistes d'esquí alpí, el Pirineu de Lleida també disposa més de 170 quilòmetres de circuits per a la pràctica del nòrdic. Estan repartits en un total de set estacions que també s'han convertit en un punt de referència a nivell estatal, europeu i internacional. Són Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa, Virós-Vallferrera, Lles de Cerdanya, Aransa, Tavascan i Baqueira Beret.El Pirineu lleidatà té set estacions de nòrdic (Foto: Virós-Vallferrera)

 
Sabem que aquesta temporada disposa de 505 quilòmetres esquiables, distribuïts en 245 pistes d'esquí alpí i nombrosos circuits als complexos de nòrdis. En total, 4.500 hectàrees per a la pràctica dels esports de neu. També sabem que disposa d'un total d'11 estacions de muntanya, sis de les quals s'han centrat en l'esquí alpí (les podeu conèixer fent clic AQUÍ) i set més, en el nòrdic. I que tot això l'ha convertit en un destí de referència a nivell estatal, europeu i internacional.

728x90_alpi_hivern_ara-lleida-cat
 
Sí, estem parlant del Pirineu de Lleida, tot un món per viure'l. I avui us explicarem com el poden viure els amants de l'esquí nòrdic, o aquells que s'hi vulguin iniciar.
 

Els refugis i els paisatges són els grans atractius (Foto: Tuixent-La Vansa)

 
D'entrada, cal dir que l’oferta d’esquí nòrdic del Pirineu lleidatà destaca per l’espectacularitat dels seus boscos i muntanyes, i per l’escalf dels seus refugis. Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Virós-Vallferrera, Lles de Cerdanya i Aransa són els cinc centres de nòrdic de la demarcació i sumen prop de 150 quilòmetres de circuits d’esquí de fons. I a aquests s'hi han d'afegir els 21 que també aporten Beret i Tavascan (estacions mixtes d'alpí i nòrdic), i que refermen l'oferta variada i completa per tot l’hivern. A més, hi ha complexos de nòrdic que combinen l’esquí amb les raquetes de neu, com alguns d’alpí (Tavascan, Port del Comte i Espot), superant els 140 quilòmetres per recórrer amb raquetes.
 
A l’entorn màgic del Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, hi ha Sant Joan de l’Erm. El nucli de l’estació és el refugi de la Basseta, d’on surten travessies que creuen boscos d’avet, bedoll i pi negre.
 
El refugi de la Basseta és el nucli de l'estació de Sant Joan de l'Erm
 
Sense sortir de l’escenari de conte que dibuixa el Parc Natural de l’Alt Pirineu, al Pallars Sobirà hi ha el refugi del Gall Fer, centre principal de l’estació nòrdica Virós-Vallferrera. D’altra banda, a la cara nord del massís del Port del Comte, i amb unes vistes magnífiques del Pedraforca, hi trobem l’estació d’esquí nòrdic Tuixent-la Vansa.
 
Lles de Cerdanya, per la seva banda, disposa del domini nòrdic més gran de l’Estat. Aquí és on hi ha l’oferta més àmplia de circuits senderistes i de raquetes de neu. Junt amb el nòrdic, és punt de trobada per a esquiadors de muntanya que volen gaudir del cim de la Tossa Plana. I també a la Cerdanya hi ha l’estació d’Aransa, enllaçada amb Lles per la seva part alta. Amb unes grans vistes de la serra del Cadí, aquest complex disposa de circuits d’esquí nòrdic i de raquetes aptes per a tots els públics.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny