Notícia

El circuit de la Copa del Món Slopestyle arriba a Font Romeu

Del 12 al 16 de gener de 2022

Freestyle Tour,Font Romeu,Andri Ragettli,Nicolas Schlosser
El circuit de la Copa del Món Slopestyle arriba a Font Romeu Autor/a: Nicolas Schlosser
Aquesta setmana ha arribat a Font Romeu Pirineus 2000 la prova del circuit de la Copa del Món Slopestyle. Serà del 12 al 16 de gener de 2022.


acrobacia-slopestyle-fis-font-romeu-fisEl circuit de la Copa del Món Slopestyle arriba a Font Romeu (Imatge d'arxiu).

Aquesta setmana ha arribat a Font Romeu Pirineus 2000 la prova del circuit de la Copa del Món Slopestyle. Serà del 12 al 16 de gener de 2022 a l'snowpark de La Calma. Avui dimecres 12, i demà dijous 13 són dies d'entrenament. Divendres dia 15 serà dia de qualificacions per a categoria homes, el dissabte 15 per a dones i el diumenge serà dia de finals. Es podrà seguir la prova pel canal de youtube de la FIS.

La Copa del Món de Slopestyle ja comença a ser un clàssic a l'estació de l'Alta Cerdanya. L'slopestyle és una disciplina esportiva d'hivern que es practica tant sobre una planxa de surf de neu com amb esquís. Es tracta de realitzar una successió de figures acrobàtiques i aèries sobre una pista de descens, especialment preparada per a això. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el slopestyle s'ha convertit en una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques. Els esquís que s'utilitzen en el slopestyle són de doble espàtula, el que permet utilitzar el revers o cua igual que si fos l'espàtula davantera.

L'estació de l'Alta Cerdanya ja fa temps que va apostar i cuidar els practicants de les modalitats d'esquí i surf lliure i això implica un cost econòmic important per deixar les pistes preparades, en el seu cas al sector Roc de la Calma.

El parc freestyle està instal·lat a l'extrem oest de l'estació i en plena cara sud i, per aquest motiu, amb una alta insolació. Això fa que sigui una zona molt acollidora per als practicants de la modalitat, ja que la climatologia és en aquest punt més suau: menys vent que en altres sectors, temperatures més altes i absència d'esquiadors d'alpí que prefereixen la neu de les pistes de la cara nord. Per contra, la zona requereix una alta innivació per compensar l'orientació a sud, un fet que suposa una inversió en energia molt més costosa que en qualsevol altra part de l'estació orientada a nord.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny