Notícia

Les Angles: un paradís visual ideal per a tots els nivells

Crònica d’una esquiada a l’estació del Capcir

LesAngles
Les vistes són espectaculars des de qualsevol cota de l’estació Autor/a: G.A.
Ubicada just al límit entre el Conflent i l’Alta Cerdanya, al bell mig del Capcir, Les Angles és una de les estacions més grans de les Neus Catalanes. Disposa de 55 km esquiables, amb un total de 45 pistes adaptades a tots els nivells, i destaca sobretot per la bellesa dels seus paisatges. Aquí us deixem la crònica d’una jornada d’esquí que, tot sigui dit, es pot complementar amb un gran ventall d’activitats que s’ofereixen al mateix poble.



Panoràmica presa des de la cota més alta de l'estació

Amb 55 quilòmetres esquiables repartits per 45 pistes a les quals es pot accedir a través de 23 remuntadors, Les Angles és una de les estacions més grans de Les Neus Catalanes. Ubicada a l’extrem sud-oest del Capcir, al límit entre el Conflent i l’Alta Cerdanya, destaca per la seva gran varietat de pistes, aptes per a tots els gustos i per a tots els nivells, i per l’espectacularitat de les vistes que ofereix des de qualsevol de les seves cotes.

A més, la base de l’estació està al mateix poble de Les Angles, on els visitants poden trobar una àmplia oferta de serveis, així com diverses opcions per a l’après-ski. El balneari-spa Angléo, el tobogan Loubac Mountain o el parc animalier en són només alguns exemples. Exemples que fora de la temporada de neu també es poden complementar amb el bike park o les activitats nàutiques que s’ofereixen al llac de Matamala, entre d’altres.

La neu que ens vam trobar estava en unes condicions ideals

Ara, però, és temps de neu…

La nostra esquiada a Les Angles va començar el dijous (dia 13) de bon matí. Vam arribar a l’estació (conduint sobre neu a l’últim tram, tot i que finalment no ens va caldre posar cadenes) cap a les 9 h. I malgrat que el termòmetre ens marcava una temperatura gèlida (de 10 graus sota zero), la sensació tèrmica no era desagradable. El sol ja lluïa en un cel radiant, amb zero vent i sense cap perspectiva de canvis a l’horitzó.

Amb aquestes condicions, vam decidir començar la jornada pel sector del Pla del Mir per aprofitar el sol de primera hora. I ho vam fer pràcticament soles, ja que ni a les pistes ni als remuntadors no hi havia massa gent. Això va ser així fins cap a les 11 h, quan l’estació es va començar a omplir (que no atapeir) d’un públic majoritàriament adult. D’infants, només els alumnes d’alguna escola.

El Pla del Mir és el sector més meridional

Cap a les 11 h vam canviar de sector i ens vam desplaçar al Bigorre i, posteriorment, al Jassettes. I a tot arreu ens vam trobar el mateix: grans gruixos de neu, que, a més, estava en unes condicions ideals. Gens de gel, ni una pedra, cap vestigi de neu primavera… zero vent i ni un núvol al cel. En definitiva, les condicions ideals per gaudir al màxim de l’experiència.

Després d’una petita aturada per fer un mos, vam continuar lliscant, en aquest cas pel sector Balcère, recomanat per a esquiadors amb una experiència mínima. I és que no podíem marxar de l’estació sense haver cimejat totes i cada una de les seves vessants. I val a dir que a la tarda la nostra llibertat de moviments va ser encara més gran, perquè els esquiadors amb qui compartíem jornada es van anar esponjant encara més.


El sector Balcère té quatre pistes vermelles i dues de negres


I per menjar?
Les opcions són variades. Molt variades. I és que d’una banda, hi ha diversos restaurants d’altitud repartits per totes les cotes de l’estació. Le Chalet o Les Jassettes són els dos més típics de la part alta, però a les cotes més baixes també hi ha tot un reguitzell d’establiments.

Però d’altra banda, Les Angles també ofereix un servei gratuït pioner. Es tracta de la sala hors-sac, un espai on els esquiadors poden coure la seva pròpia carn. Quan pugen al matí la poden deixar allà i, a l’hora de dinar, empleats de la brigada municipal els la fan coure en unes barbacoes perquè se la puguin menjar al mateix espai. O a la gran terrassa de fora, o a les dues sales de dins. I són molts els què a partir d’ara també hi començaran a fer calçotades…


La sala hors-sac és un servei pioner i totalment gratuït

El balanç
En qualsevol cas, i tornant a la nostra jornada d’esquí, no podem fer res més que lloar l’experiència. I és que tret d’un petit detall, que és la irresponsabilitat d’alguns esquiadors que no es posaven la mascareta ni en els remuntadors més concorreguts, la resta de valoracions són d’allò més positives: pistes variades per a tot tipus d’esquiadors, un estat de la neu ideal, una meteorologia perfecta i, sobretot, uns paisatges bucòlics capaços de delectar els ulls més selectes, des de qualsevol punt de l’estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 




Editorial







giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny