Notícia

Efemèrides. Tal dia com avui de 1975 s'inaugurava Vallter 2000

El 17 de gener de 1975 s'obria al públic l'estació d'esquí de la vall de Camprodon

Així era Vallter en el seu primer any de funcionament: un sol teleesquí per a debutants i un per als experts
Així era Vallter en el seu primer any de funcionament: un sol teleesquí per a debutants i un per als experts Autor/a: Vallter 2000
Els orígens de Vallter cal buscar-los a finals de la dècada dels anys 60, quan amb l’obertura de la carretera de Coll d’Ares i la construcció d’altres centres d’esquí a Catalunya i Espanya, la idea de construir una estació d’esquí a la zona de Camprodon va prendre força. Fou Josep Pujol Aulí (traspassat el 24/04/2005) qui va encapçalar el projecte. Des de petit va ser aficionat als esports d’hivern que practicava, amb el seu cosí i altres socis del Club Ski Camprodon, a la zona de Coll d’Ares i Ull de Ter. Pujol, engrescat i convençut que la vall de Camprodon era un lloc propici per a la construcció d’una estació d’esquí, va buscar finançament entre la comunitat d’estiuejants de la vall.

L’estiu de 1968 va constituir Vallter S.A., amb una accionariat que pagant l’acció a 15.000 pessetes va reunir la xifra de 450.000 pessetes inicials per començar el projecte. A partir d’aquí es començaren les gestions amb el Patrimonio Forestal del Estado per a la construcció de la carretera, les instal·lacions per cable i negociacions amb l’Ajuntament de Setcases, propietari dels terrenys per a la concessió de la muntanya en règim de lloguer. Tràmits, gestions, viatges a Madrid que finalment van concloure l’agost de 1974 amb l’inici dels treballs a la carretera d’accés a l’estació .

Les obres d'obertura de la carretera es van fer en 4 mesos. Els 12 km entre Setcases i el Pla de Morens van tenir un cost de 10 milions de pessetes, i van rebre un ajut de la Diputación de Gerona del 50%, subvenció que no arribaria a fer-se efectiva fins el 1976. En aquella primera temporada de posada en marxa la pista de terra compactada només era accessible per a vehicles 4x4.

El primer teleesquí, el Morens I, es va acabar d'instal·lar el desembre de 1974. L’estació es va obrir al públic el 17 de gener de 1975. Aquesta és la data oficial de la inauguració. I l'obertura es va fer atenent als visitants des d’una caseta de ferro “típica” de les que es feien servir per les obres. Una part de la caseta era magatzem i garatge. L’altre part feia les funcions de “restaurant” i, a la vegada, d’oficina d’atenció als clients. El mes de febrer es va obrir un altre teleesquí, el Barquins I, i amb aquesta instal·lació l’estació ja podia oferir 3 pistes de diferents nivells.

Podeu llegir l'article complet en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny