Notícia

Sabeu qui són els 7 catalans que competiran als JJOO de Pequín aquest febrer?

El Comitè Olímpic Espanyol ha publicat la llista definitiva dels esportistes que formaran part de la delegació espanyola

Autor/a: Pentaphoto | Mike Dawsy | Tomi Makipaa | John Bauer | IBSF
El proper mes de febrer, a la cita olímpica de Pequín, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern estarà representada per Quim Salarich, Núria Pau, Queralt Castellet, Jaume Pueyo, Ander Mirambell, Adrián Díaz i Olivia Smart. D’aquesta manera, la FCEH duplica la seva presència en uns Jocs Olímpics respecte a l’edició de 2018.


Del 4 al 20 de febrer, la Xina acollirà els Jocs Olímpics d’Hivern 2022, amb centenars d’esportistes d’arreu del món i múltiples proves previstes per celebrar-se entre Pequín, Yanqing i Zhangjiakou. I tal com ha anunciat el Comitè Olímpic Espanyol (COE), la llista definitiva que conformarà la delegació espanyola comptarà amb set esportistes catalans: quatre de neu, integrats en les estructures de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), i tres de gel, dins el marc de la Real Federación Española de Deportes de Hielo (RFEDH). 

La xifra representa un increment significatiu d’esportistes catalans al màxim esdeveniment internacional respecte a la darrera edició, PyeongChang 2018, quan en van ser tres.
 
Esquí Alpí
L’esquiador de Malla Quim Salarich (LMCE) disputarà els seus segons Jocs Olímpics, i ho farà en el millor moment de la seva carrera esportiva. Dos Top 15 en Copa del Món i un podi en Copa d’Europa són alguns dels resultats més destacats aconseguits aquesta temporada. Competirà en modalitat Eslàlom. 

Quim Salarich competirà en la modalitat Eslàlom

En esquí alpí l’acompanyarà la corredora de Ribes de Freser, Núria Pau (LMCE), que malgrat patir una lesió a l’espatlla que va condicionar-li notablement l’arrencada de la temporada, ha pogut establir els criteris mínims per competir als seus primers Jocs Olímpics. La corredora, de l’equip FAST, assoleix l’ambiciós objectiu de la mà del seu tècnic, Xavi Salarich, amb passat a la FCEH. Pau competirà en modalitat Gegant.
 
Núria Pau ha pogut superar els esculls de les lescions i competirà en modalitat Gegant

Snowboard HalfPipe
Si hi ha una especialista en Jocs Olímpics, sens dubte aquesta té nom i cognoms: Queralt Castellet (CEMT). Per a la rider de Sabadell, la de Pequín serà la seva cinquena participació olímpica, després del seu debut a Torí 2006. Des de llavors, ha acumulat un palmarès espectacular, on la medalla olímpica és un dels pocs resultats que se li resisteixen. La seva millor posició, la 7a de PyeongChang 2018.

Per a Queralt Castellet seran els seus cinquens Jocs Olímpics

Esquí de Fons
Gràcies a una sostinguda i clara evolució esportiva, Jaume Pueyo (CEFUC), de l’equip RFEDI, es plantarà a Pequín amb la il·lusió de debutar en uns Jocs Olímpics. Aquesta temporada, el fondista urgellenc ha començat a acumular experiència en el circuit de Copa del Món. Pueyo disputarà la modalitat Sprint.

Amb l'experiència acumulada en el circuit de Copa del Món, Jaume Pueyo debutarà en uns Jocs
 
Skeleton
Un altre esportista a qui l’experiència olímpica no li vindrà precisament de nou. El pilot barceloní, Ander Mirambell, s’enfrontarà als seus quarts Jocs, després d’una classificació molt lluitada fins al final. Intentarà superar la seva millor posició, la 23a de PyeongChang 2018.

Ander Mirambell afronta els seus quarts Jocs després d'una classificació molt lluitada fins al final
 
Patinatge Artístic
Després d’una intensa i emocionant lluita pel bitllet olímpic, Adrián Díaz i Olivia Smart (FC Barcelona) es van guanyar la plaça en dansa per als seus primers Jocs. La parella ha demostrat estar un esglaó per sobre respecte a la passada temporada, amb actuacions molt sòlides en les proves internacionals. Per a Díaz serà la seva segona participació olímpica, després de Sotxi 2014.

Adrián Díaz i Olívia Smart han demostrat estar un esglaó per sobre de la temporada passada
 
Participació multidisciplinar
La presidenta de la FCEH, Mònica Bosch, valora: “Estem molt contents i orgullosos de l’àmplia representació d’esportistes catalans, tant per ells com pels seus clubs. A més, això confirma que els programes de tecnificació catalans s’estan desenvolupant correctament. Cal remarcar que tenim esportistes seleccionats de 5 esports diferents, i això ens motiva a continuar en aquesta línia”,
 
Tanmateix, la llista de participants podria haver estat més àmplia amb l’esquiador Albert Ortega (LMCE) i el patinador de velocitat Nil Llop, que s’han quedat a les portes. Per la seva part, Maria Hidalgo (CEMT) és l’única que encara podria competir a Pequín si hi hagués una baixa.

Ara toca gaudir dels Jocs Olímpics i continuar treballant i somiant perquè, l’any 2030, puguem tenir el màxim d’esportistes catalans competint als nostres Pirineus i a la ciutat de Barcelona”, rebla Bosch.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny