Notícia

La CUP critica Aragonès per «acontentar l'Estat» amb els Jocs d'Hivern i Albiach l'acusa de fer «xantatge» al Pirineu

El president de la Generalitat recorda que el Parlament va aprovar la consulta i que les comarques afectades podran rebutjar els Jocs d'Hivern

DolorsSabater
Dolors Sabater, presidenta de la CUP, durant el debat d'avui al Parlament Autor/a: ACN
La CUP i els comuns han criticat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per l'aposta del Govern per la candidatura de Barcelona-Pirineus dels Jocs d'Hivern del 2030. Durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament, la diputada Dolors Sabater ha preguntat a Aragonès si ho fa per «acontentar l'Estat». Per la seva banda, la presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat Aragonès de fer «xantatge» al Pirineu. A la rèplica, el president ha recordat que el Parlament va aprovar la celebració d'una consulta, i que les comarques afectades i que hi podran votar -Alt Pirineu i Aran- podran rebutjar els JJOO: «Si el territori no ho vol, no hi haurà Jocs».


Jéssica Albiach, d'En Comú Podem, durant la seva intervenció (Foto: ACN)

Sabater ha avisat Aragonès que l'òrgan que prendrà totes les decisoins sobre la candidatura dels Jocs d'Hivern serà el Comitè Olímpic Espanyol (COE), i no la Generalitat. La diputada de la CUP també ha advertit el president que Madrid aprofitarà els Jocs per «mostrar que no hi ha conflicte» amb Catalunya.

D'altra banda, Albiach ha lamentat que el Govern tingui «bones paraules» però «pocs fets». La líder dels comuns ha etzibat que Aragonès aplica un «xantatge» contra les comarques del Pirineu, perquè les aboca a escollir entre "Jocs o res". «Si volen més inversions, infraestructures o transport públic, o Jocs o res. Ho fien tot a una carta, sense cap alternativa laboral, habitacional, o sobre el despoblament», ha argumentat.

Finalment, la líder d'En Comú Podem ha alertat Aragonès que el seu Govern podria ser recordat com «el dels macro-projectes fracassats», en referència a l'ampliació de l'aeroport del Prat, el Hard Rock i els Jocs d'Hivern.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny